NavMenu

Počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila prijava građana za 60 EUR pomoći

Izvor: Tanjug Nedelja, 28.02.2021. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/moerschy)Ilustracija
Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 EUR svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Mali, koji je na RTS prisustvovao finalnom izvlačenju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", rekao je da će svaki punoletni građanin dobiti dva puta po 30 EUR, u maju i novembru.

Naveo je da će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 EUR, što je uz pomoć od 60 EUR namenjenim svim punoletnim građanima, ukupno 110 EUR.

Ministar je rekao da će tri puta po 50% minimalne zarade biti namenjeno za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

- Skoro milion i po zaposlenih tri meseca će dobijati po 50% minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac je za najugroženije, sektor turizma, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turističke vodiče - rekao je Mali.

Prijava za tri isplate po 50% minimalca je, kaže ministar, jednostavna putem formulara na sajtu Poreske uprave.

Mali je rekao da je trećim paketom mera podrške predviđena i pomoć autoprevoznicima od 600 EUR po autobusu, kao i pomoć hotelijerima.

Naveo je da je predsednik Aleksandar Vučić najavio i posebnu pomoć za naše sugrađane na KiM.

- I tu pomoć ćemo uključiti u treći paket - dodaje Mali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.