NavMenu

Kompanija Agro Milovanović iz Ivanjice gradi hladnjaču kapaciteta 1.000 tona zamrznutog voća - U planu proširenje na strano tržište

Izvor: eKapija Nedelja, 28.02.2021. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / sosinda)Ilustracija
Kompanija Agro Milovanović iz Ivanjice u narednim danima započeće izgradnju hladnjače, koja bi trebalo da se pusti u pogon tokom juna.

- Hladnjača koju gradimo je u minusnom režimu i plan je da se u njoj voće skladišti na temperaturi od -18 do -20 stepeni. Ukupna površina objekta je oko 770 m2 i sastoji se od dve komore čiji je ukupan kapacitet 1.000 tona zamrznutog voća. Pored tog objekta gradi se i 500 m2 magacinskog prostora za skladištenje ambalaže - kaže za eKapiju Aleksandar Milovanović

Hladnjača će se nalaziti u industrijskoj zoni u Ivanjici, u neposrednoj blizini magistralnog puta Požega-Ivanjica na tri kilometra od centra Ivanjice i na nekoliko stotina metara od sadašnjeg objekta firme, u kome se vrše otkup i skladištenje.

- Objekat je prvenstveno namenjen za skladištenje maline i kupine, čiji je otkup i naša pretežna delatnost. Međutim, sa proširenjem kapaciteta plan je da počnemo sa otkupom ostalih vrsta voća kao i šumskih plodova, koji su zastupljeni na teritoriji opštine Ivanjica - kaže Milovanović.

Kada je reč o planovima za budući period, sagovornik kaže da je na istoj parceli urbanističkim projektom predviđena gradnja još jednog objekta za skladištenje proizvoda, gde bi određeni deo prostora u narednim godinama iskoristili za pravljenje finalnih proizvoda od voća koje otkupljuju.

- Takođe plan je da u narednim godinama pojavimo i na stranom tržištu, pošto smo do sada isključivo poslovali na domaćem tržištu - zaključuje Aleksandar Milovanović.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.