NavMenu

Najavljeno ulaganje u turističke potencijale Mačve

Izvor: eKapija Subota, 27.02.2021. 09:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviće da ulaže u turističke projekte u Mačvi, jer ceo Mačvanski okrug imaju značajne turističke potencijale koje je potrebno razvijati, rekla je prilikom posete Malom Zvorniku i Ljuboviji ministarka Tatjana Matić.

- Od posebnog je značaja izgradnja auto-puta Ruma - Šabac - Loznica, koji će unaprediti šanse za ekonomski razvoj ovog kraja ali i čitave Zapadne Srbije, i neophodno je da već sada ubrzano podižemo turističke destinacije u ovom delu naše zemlje, kako bi nove prilike bile iskorišćene u punom kapacitetu - rekla je Matićeva, navedeno je na sajtu Ministartsva.

Napomenula je da su za razvoj novih usluga ključni i projekti digitalizacije turističkih destinacija, kao i izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, dok je za ukupan napredak važno savremeno obrazovanje koje je omogućeno izgradnjom lokalne računarske mreže u okviru projekta "Povezane škole".

Na sastanku sa predsednikom Opštine Mali Zvornik, Zoranom Jevtićem, ministarka je konstatovala da je za unapređenje turizma neophodno i pokretanje ekoloških projekata, a ovom prilikom zvaničnici su obišli Podzemni grad Karađorđevo uoči početka druge faze radova na obnovi i adaptaciji tog objekta, za koje je resorno ministarstvo do sada opredelilo ukupno 57 miliona dinara.

U opštini Ljubovija ministarka Matić je o razvojnim projektima razgovarala sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem, a posebno je bilo reči o mogućnostima izgradnje novog antenskog stuba koji bi omogućio bolji televizijski signal u određenim zonama i montažu opreme mobilnih operatera i dostupnost signala mobilne telefonije i interneta.

U Ljuboviji je organizovan obilazak lokacija predviđenih za izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena za kupanje i biciklističke staze u Etno selu Vrhpolje, a nakon toga priređeno je svečano otvaranje destilerije Destico M&M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.