NavMenu

Ribarska banja dobija novi hotel sa spa centrom - Radovi mogući već krajem godine

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2021. 11:29
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/KSCHiLI)
Ribarska banja, na obroncima planine Veliki Jastrebac uskoro će dobiti nove smeštajne kapacitete. Specijalna Bolnica za rehabilitaciju planira da sopstvenim sredstvima izgradi hotel i kako ističu za naš portal nadaju se radovima već krajem godine.

- Trenutno se radi na projektnoj dokumentaciji i idejnom rešenju i nadamo se da ćemo već krajem godine početi sa radovima - kažu iz Specijalne bolnice Ribarska banja za eKapiju.

Novi hotel imaće do 80 postelja, a planirana je i gradnja spa centra.

Podsetimo, sredinom 2019. otvoren je turističko rekreativni kompleks Samar koji se sastoji od sportskih terena, akva-parka i bazena sa termalnom vodom. I ovaj kompleks finansiran je sopstvenim sredstvima Specijalne bolnice za rehabilitaciju u vrednosti od 100 miliona dinara, a detaljnije o tome šta sve sadrži, čitajte u posebnom tekstu.

Lokalne vlasti u Kruševcu imaju nameru da dodatno obogate sadržaj banje gradnjom novih turističkih sadržaja, hotela, vila, apartmana i pansiona. Planom generalne regulacije koji je krajem prošle godine bio na javnom uvidu predviđeni su novi smeštajni kapaciteti, ali i sportski sadržaji i zelenilo.

Ribarska banja jedno je od pet turističkih mesta koje je, i pored pandemije, prošle godine zabeležilo bolju posetu, a većem broju gostiju doprineli su i vaučeri za odmor u Srbiji, kao i veliko interesovanje posetilaca za hiperbaričnu komoru. Ova banja poznata je kao specijalizovana ustanova za rehabilitaciju i lečenje koštano-zglobnih i degenerativnih ortopedskih oboljenja.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.