NavMenu

Nidec traži lokaciju za gradnju fabrike vredne skoro 2 mlrd USD - U planu kupovina 25 ha zemljišta u novosadskoj industrijskoj zoni Sever 4

Izvor: eKapija Utorak, 23.02.2021. 11:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici japanske kompanije Nidec nastavili su u Novom Sadu pregovore o investiciji ove kompanije u Srbiji, a na sastanku sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem bilo je reči o lokacijama za buduće postrojenje. Vučević je na svom Instagram profilu podsetio da će ova investicija biti "teška" skoro 2 mlrd USD i da je u planu kupovina 25 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever 4.

- Danas sam imao veliku privilegiju da u našem gradu ugostim gospodina Kinteru Izumida, drugog čoveka moćnog japanskog Nideka, kompanije koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji elektromotora za vozila nove generacije i da mu pokažem nekoliko poslovnih lokacija koje bi im mogle odgovarati - napisao je Vučević.

On je dodao da će u novoj fabrici posao naći i visokokvalifikovani diplomci, kao i da će se proizvoditi do 300.000 jedinica do 2023. godine.

- Ovim naš grad postaje regionalni industrijski centar prvog reda, problem zapošljavanja će gotovo nestati, a posebno mi je drago što će visokokvalifikovani diplomci sa naših tehničkih fakulteta dobiti još jedno mesto za rad sa izuzetnim mogućnostima za poslovni napredak - napisao je Vučević.


Korporacija Nidec je japanski proizvođač električnih motora i ima najveći udeo na globalnom tržištu za male vretenaste motore koji napajaju hard-disk pogone.

Od 2017. godine kompanija ima 296 podružnica koje se nalaze, sem u Japanu, i širom Azije, Evrope i Amerike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.