NavMenu

Srpska kompanija Green Power Turbine Systems predstavila domaće turbomlazne i turboprop motore na sajmu naoružanja u Abu Dabiju

Izvor: Tangosix Utorak, 23.02.2021. 08:53
Komentari
Podeli
Borbeni dron sa turboprop motorom (Foto: sibsky2016/shutterstock)Borbeni dron sa turboprop motorom
Kompanija Green Power Turbine Systems – GPTS (u saradnji sa kompanijom EDePro) predstavila je na IDEX-u premijerno svoje nove projekte turbomlaznog i turboprop motora. Ovo je prvi nastup kompanije na najvećem bliskoistočnom sajmu naoružanja.

Kako su iz GPTS rekli ekskluzivno za Tango Six, ove godine predstavili su familiju turbomlaznih i turboprop motora.

- Premijerom familije ovih motora Green Power Turbine Systems prikazala je sposobnost da u Srbiji napravi najkompleksnije motore koji po karakteristikama staju rame uz rame sa tek nekolicinom svetskih proizvođača. Turbodžet motori se koriste za pogon dronova i krstarećih raketa dok turboprop ima glavnu upotrebu kod bespilotnih letelica i helikoptera. Izuzev pet najjačih svetskih sila ne postoji država koja proizvodi turbo motore sopstvenim originalnim dizajnom a Green Power Turbine Systems je to upravo postigao i premijerno prikazao na ovom sajmu – kazali su za Tango Six iz GPTS-a.

Turboprop TPE 200 nastao je daljim razvojem motora TSE 200. Predstavljena je i porodica turbomlaznih motora TJE 200 i TJE 45.

Pored motora kompanije je na IDEX-u izložila i evoluciju svoje planirajuće navođene bombe PGM-128 koja za razliku od prvobitno predstavljene na prošlom sajmu u Abu Dabiju ima poboljšanu aerodinamiku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.