NavMenu

Organizatori venčanja, saloni venčanica i poslastičari bez dodatnih mera za pomoć - Ugostitelji iz Vojvodine tražiće i produženje radnog vremena

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.02.2021. 11:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SunKids/shutterstock)Ilustracija
Na sednici Grupacije pružaoca usluga hrane i pića Privredne komore Srbije i Grupacije za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Vojvodine (PKV) predloženo je da se u što kraćem vremenskom roku održi sastanak sa predstavnicima gradske uprave Grada Novog Sada, nadležnim inspekcijama i pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, kako bi razgovaralo o trenutnoj situaciji u ovom sektoru i zahtevalo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kako je saopšteno iz PKV predstavnici ove industrije su se saglasili da je situacija izuzetno teška jer je ovaj sektor jedan od najviše pogođenih.

Posebno su izrazili nezadovoljstvo skraćenjem rada ugostiteljskih objekata uprkos poštovanju svih epidemioloških mera, jer smatraju da skraćenje radnog vremena dovodi do još većeg broja posetilaca u kraćem vremenskom roku.

Učesnici sednice su istakli i da mnoge delatnosti u okviru ovog sektora nisu zastupljene i predviđene merama za pomoć koje je predvidela Vlada i nadležna ministarstva, kao što su na primer organizatori venčanja, saloni venčanica, poslastičari, i drugi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.