NavMenu

Proizvodnja u fabrici Macaron moda u Pirotu kreće od aprila - U toku završno opremanje pogona

Izvor: Pirotske vesti Sreda, 17.02.2021. 13:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Macaron moda uveliko radi na adaptaciji novog proizvodnog pogona u Pirotu, na površini od 4.200 m2, u prostorijama nekadašnje Industrije alatnih mašina Lola. Ova turska kompanija ima proizvodnju u Velikoj Plani, ali sve veći zahtevi tržišta nameću potrebu za proširenjem. Nedavno je objavljen konkurs za prijem radnika iz Pirota i deo se već nalazi na obuci u Velikoj Plani.

Obuka radnika će uskoro početi i u Pirotu. U svakom ciklusu biće po trideset polaznika, od toga po deset bez iskustva u oblasti konfekcije.

Kako je najavio vlasnik kompanije, proizvodnja u Pirotu bi trebalo da počne sredinom aprila. U toku su završni radovi na opremanju proizvodnog pogona. Zarade radnika će se obračunavati prema učinku. Uz zagaratovanu zaradu zaposleni će imati šansu da, u zavisnosti od učinka, ostvare veći dohodak.

Podsetimo, u januaru je najavljeno da su u toku razgovori sa vlasnikom firme Macaron iz Turske o otvaranju pogona u Pirotu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.