NavMenu

Za rešavanje važnih pitanja vezanih za selo neophodna izmena seta zakona

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.02.2021. 09:23
Komentari
Podeli
(Foto: Predrag Lukic/shutterstock.com)
Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas da je za rešavanje svih važnih pitanja vezanih za selo neophodna izmena seta zakona, pre svega Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Krkobabić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da je nužno precizno definisanje seoske opštine i njene nadležnosti, što bi omogućilo da njeni stanovnici mogu ponovo da se dogovaraju, planiraju i odlučuju o svim pitanjima od značaja za njihov život.


On je istakao da su rešenost Vlade Srbije, puni konsenzus u društvu, velika finansijska ulaganja i podrška najšire javnosti jedini put za spasenje sela naše zemlje jer bez njih neće biti ni Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.