NavMenu

Hotel Ozren u Niškoj Banji dobio novog vlasnika - Niški Mak International planira modernizaciju i razvijanje banjskih potencijala

Izvor: eKapija Sreda, 10.02.2021. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja prodaje, hotel Ozren u Niškoj Banji najzad je dobio novog vlasnika. Kupac je niška firma Mak International koja se bavi proizvodnjom i preradom mesa.

Kako je rekao predsednik Gradske opštine Niška Banja Dušan Živković, hotel Ozren će vrlo brzo biti stavljen u funkciju, što će značajno doprineti poboljšanju smeštajnih kapaciteta i obezbediti nova radna mesta.

- I sami vlasnici žele da što pre hotel Ozren stave u funkciju kako bi što pre vratili uloženi kapital - objašnjava Živković.

O sumi za koju je ovaj objekat prodat, predsednik Opštine Niška Banja nije želeo da govori, ali je rekao da ga susret sa novim vlasnicima uskoro očekuje, preneo je sajt opštine navode televizije Belle Amie.

Kako je preneo portal Južne vesti, hotel je, po rečima javnog izvršitelja Miljana Trajkovića, kupljen po početnoj ceni od blizu 70 miliona dinara.

Milena Stevanović, direktorka kompanije Mak International, za eKapiju je protvrdila da se sastanak sa predsednikom Opštine Niška banja, ali i sa čelnicima Opštine Niš i predstavnicima ministarstava privrede i turizma, očekuje za nekoliko dana.

- Niška banja je veliki neiskorišćeni potencijal regiona i zadovoljstvo nam je da budemo jedan od pokretača njenog razvoja. Na predstojećem sastanku razgovaraće se o razvojnim planovima i nakon toga će biti započeta izrada projekta rekonstrukcije hotela – rekla je Stevanovićeva za naš portal.


O budućim sadržajima hotela, visini investicije i datumu početka rekonstrukcije još uvek nije želela da govori, ali je rekla da planovi novog vlasnika idu u pravcu razvijanja banjskih potencijala hotela.

S obzirom da hotel Ozren nije u funkciji već dvadeset godina, rekonstrukcija će svakako biti neophodna. Nezvanično smo saznali da je u planu da hotel dobije i savremeni spa centar, ali da će projekat obnove u velikoj meri zavisiti od postojeće dokumentacije, na osnovu koje će se raditi idejno rešenje.

Hotel Ozren ima 144 sobe sa 295 kreveta, a od sadržaja u ponudi su banjski terapijski blok, konferencijske sale, aperitiv bar, restoran i restoran nacionalne kuhinje, poslastičarnica, letnja bašta, otvoreni tereni za male sportove, kuglana i bilijar sala.

B. P.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

24.04.2024.  |  Vesti

Znate li ko je "otrovan" član vašeg tima?

24.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.