NavMenu

Kako prepoznavanjem lica otključati iPhone dok imate masku

Izvor: Nezavisne novine Ponedeljak, 08.02.2021. 17:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Free To Use Sounds)Ilustracija
Imamo dobre i loše vesti za vas koji svoj iPhone otključavate prepoznavanjem lica. Dobra je da svoj iPhone sad možete na taj način otključati čak i kad nosite masku, a loša je da to ne možete bez Apple Watcha.

Otkako je Apple izbacio dugme za otisak prsta na novijim modelima iPhonea otključavanje uređaja pomoću prepoznavanja lica postalo je novi standard. Ali, u vreme pandemije i obaveznih zaštitnih maski to je otežano.

Ako na iPhoneu imate beta iOS 14.5 nedostaje vam samo jedan detalj - Apple Watch s beta watchOS-om 7.4.

Navedene verzije softwarea možete imati samo ako ste deo Apple Developer Programa, inače morate pričekati da te nadogradnje postanu dostupne javnosti, a zasad ne znamo kad će se to dogoditi. Sudeći po dosadašnjim ciklusima beta i javnih nadogradnji softwarea, pred nama je nekoliko meseci čekanja.

Ako pak zadovoljavate sve ove uslove, sledite korake:

1. Ažurirajte iOS na svom iPhoneu. Settings > General > Software Update i odaberite iOS 14.5. Za Apple Watch imate dve opcije - možete skinuti nadogradnju s Watch aplikacija na iPhoneu ili direktno na Apple Watchu.

2. Na iPhoneu sledite funkcije Settings > Face ID & Passcode > Unlock with Apple Watch i uključite tu opciju.

Takođe, opcija otključavanja mobilnog telefona šifrom mora biti uključena kako bi ovo funkcionisalo.

3. Otključajte iPhone.

Dalje je sve lako. Dok god nosite Apple Watch na ruci iPhone će ga prepoznati i otključati se. Sat će zavibrirati i obavestiti vas da je telefon otključan.

Onima kojima je sve ovo prekomplikovano i radije bi pričekali da Apple ponudi jednostavnije rešenje preostaje da jednostavno ugase opciju otključavanja prepoznavanjem lica i unose šifru svaki put ili maknu sve prepreke kod otključavanja i jednostavno povuku prstom preko ekrana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.