NavMenu

Radnici firme Fiat plastic koja proizvodi branike za fiat 500L od četvrtka u generalnom štrajku

Izvor: Beta Petak, 05.02.2021. 17:10
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Pošto poslodavac nije prihvatio sve zahteve u vezi sa zaradama, Štrajkački odbor fabrike Fiat plastic u Kragujevcu najavio je da će radnici stupiti u generalni štrajk i prekinuti proizvodnju branika za fiat 500L. Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković je rekao agenciji Beta da će potpuna obustava rada biti od četvrtka 11. februara, a do tada će zaposleni nastaviti jednočasovni štrajk upozorenja koji su započeli 12. januara.

Miljković je rekao da zaposleni ne traže povećanje zarada nego, kako je rekao, samo ono što im je oduzeto.

On je naveo da je ključni zahtev radnika da im poslodavac plaća regres bez umanjena za više od 50%.

Traže i da naknada za plaćeno odsustvo umesto 60% bude 65, koliko primaju i radnici Fiat Chrysler automobili Srbija (FCA) u Kragujevcu.

Radnici očekuju i da im bude izjednačen naknada za "minuli rad" sa kolegama u FCA.


- Pregovarali smo sa Nikolom Jerotijevićem, prvim menadžerom kompanije FCA automobili Srbija čija je sestrinska firma Fijat Plastik. Iako smo se pomerili sa mrtve tačke, nije prihvaćen naš ključni zahtev da se regres ne umanjuje - rekao je Miljković.

On je naveo da je tokom pregovora predstavnik poslodavca pokazao spremnost za korekciju naknade za plaćeno odsustvo, ali budući da nije prihvaćen "ključni" zahtev u vezi sa regresom, to je bila "prelomna tačka" za odluku o stupanju u generalni štrajk.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.