NavMenu

MIŠKOVIĆ: Spremamo tri firme za prodaju (VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 05.02.2021. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot/Delta Holding)
Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković izjavio je da je ta kompanija ove godine ušla u još jedan veliki biznis - onlajn trgovinu i najavio da bi uskoro moglo da dođe do prodaje neke firme u okviru hodinga. Mišković je u intervjuu koji je povodom 30 godina svoje kompanije dao urednicima četiri srpska medija – magazina Biznis, Nedeljnika, NIN-a i Danasa, govorio o planovima Delte, prodaji firmi, odnosu s vlastima, biznisu, kompaniji Air Serbia.


- To je biznis koji rade Amazon i Alibaba. Nova kompanija zvaće se Ananas i startovaće od leta ove godine. U taj posao investiraćemo 100 mil EUR u narednih nekoliko godina. Uzimamo svetski priznate stručnjake iz najboljih kompanija. Neki od tih ljudi već su u Beogradu - najavio je Mišković, za Nedeljnik.

On je najavio i skoru prodaju neke od kompanija u okviru Delte.

- Iskren da budem, već sam pomalo nervozan jer, evo, već dve godine ništa nismo prodali, a ništa nismo ni kupili. I obećavam da ćemo vrlo brzo, ove godine nešto kupiti i nešto prodati. Možda bismo to i ranije uradili da nam kovid nije malo poremetio planove. Prodaja firmi je sada za nas postala jedan od osnovnih biznisa, jer smo dokazali da smo u tome među tri najuspešnije kompanije u Evropi - rekao je Mišković za NIN.

On je istakao da postoje tri kandidata za prodaju.

- Imamo tri ozbiljna kandidata za prodaju i te firme već spremamo kao devojke za udaju, češljamo ih, šminkamo, svakodnevno vežbaju da budu u što boljoj kondiciji i nadam se da ćemo u dogledno vreme jednu od tih transakcija realizovati - rekao je.

On je govorio i o aranžmanu koji je država napravila sa Etihadom kao strateškim partnerom u nacionalnoj kompaniji Air Serbia. Rekao je da u slučaju da strani partner izađe iz vlasništva, Srbija treba da nađe domaće firme koje bi preuzele kompaniju.

- Upravljanje mora da bude profesionalno. Er Srbiju mora da vodi menadžment koji je vodio neku od vodećih svetskih kompanija, kao što je Lufthanza - kaže Mišković za NIN.

Na pitanje kako će izgledati Srbija, a kako Delta za 100 godina, Mišković za Danas odgovara da se nada da će Srbija biti deo Ujedinjeih država Evrope.

- Nadam se da će u doglednoj budućnosti Srbija biti, ne u Evropskoj uniji nego u Ujedinjenim državama Evrope, jer sadašnja EU će nestati. Verujem takođe da će Delta svoje sedište imati u nekom evropskom gradu a da će za sve kompanije važiti ista pravila. Može taj grad da bude Beograd. Ja to sigurno neću doživeti, ali mlađe generacije hoće - navodi vlasnik Delte.

Celokupan intervju Miroslava Miškovića povodom 30 godina poslovanja Delte pogledajte u nastavku:


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.