NavMenu

Nike kreirao patike koje se obuvaju i izuvaju bez saginjanja (VIDEO)

Izvor: RTS Sreda, 03.02.2021. 16:39
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Steuber/Unsplash)
Nike je predstavio prvu obuću za koju ne morate koristiti ruke pri obuvanju ili izuvanju, prenosi Indipendent.

Ovo je jedan od prvih slučajeva kada je gigant u proizvodnji sportske odeće i obuće stvorio proizvod pogodan za ljude sa različitim fizičkim sposobnostima.

Iako su patike prvenstveno bile dizajnirane za sportiste koji moraju da se prilagođavaju, a kampanju vodi paraolimpijski šampion, mačevalac Betriče Bebe Vio, kaže da će model takođe biti koristan za sve studente ili roditelje u žurbi.

- Obično mi treba mnogo vremena da se obučem i obujem. Sa modelom Nike GO FlyEase, samo uvučem stopala u patike i krenem - objašnjava Vio i dodaje da je za razvoj modela korišćena nova vrsta tehnologije, ne samo za sportiste sa izazovima, već i za stvarne životne situacije.

Glavni adut novog modela kompanije Nike je dvostruka "šarka" koja omogućava patikama da budu stabilne u potpuno otvorenom i potpuno zatvorenom položaju, navodi se na sajtu Nike-a.

Važan deo ovih patika je i specijalni fleksibilni "zatezač" kako bi se olakšalo izuvanje bez potrebe za korišćenjem ruku.

- Ovo je najuniverzalnija obuća koja postoji. Mogu je koristiti svi - od žena koje prolaze kroz razne faze trudnoće, sportista koji nemaju ruke, preko prezauzetih majki, pa sve do lenjih muževa koji treba da prošetaju kuče - naglasila je paraolimpijska triatlonka Sara Rajnersten.

Par ovih patika košta 120 USD, model je dostupan u dve kombinacije boja, a obe sadrže sjajne fluorescentne detalje.

- Od samog predstavljanja, tehnologija se koristi u izradi različitih tipova obuće počev od one za košarku, preko modela namenjenih trčanju i drugoj sportskoj opremi - objašnjava se u saopštenju kompanije Nike.

Model Nike GO FlyEase biće u prodaji od 15. februara za "odabrane članove Nike kluba", a za ostale potrošače će biti predstavljeni tokom 2021. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.