NavMenu

Razmatraju se lokacije za gradnju nove Infektivne klinike u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 03.02.2021. 16:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Sungmin Cho)Ilustracija
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je sa direktorom Infektivne klinike Goranom Stevanovićem o proceni ponuđenih rešenja za lokaciju nove zgrade Infektivne klinike u Beogradu, prenosi Beoinfo.

- Sada je važno razmišljati o svemu, od položaja klinike, mogućih kapaciteta zgrade na predloženoj lokaciji do lakog i brzog priključenja na saobraćajnicu, kako bi hitni pacijenti lako stizali do lekara. Zato smo ovom delu posla za Tiršovu 2, a sada i za Infektivnu kliniku, ali i sa ministrom Lončarom za Generalni urbanistički plan celokupnog područaja Kliničkog centra Srbije, pristupili sa najvećom pažnjom. Analiziramo projekat transverzale, budućih saobraćajnica i ostalog razvoja infrastrukture, kako bi na vreme definisali okvire i mogućnosti razvoja KCS-a, a samim tim i izgradnju nove infektivne klinike - rekao je Radojičić.

Stevanović je naglasio da je u veoma kratkom roku održan drugi sastanak sa gradonačelnikom i njegovim timom u cilju rešavanja velikog problema, koji traje već više od 70 godina.

- Problem se odnosi na činjenicu da je Infektivna klinika, koja je u sastavu Kliničkog centra Srbije, izgrađena 1926. godine i da se od tada nalazi u istim objektima koji i pored rekonstrukcija, nažalost više ne zadovoljavaju organizaciono i prostorno standarde savremene infektologije. Danas su razmatrana rešenja lokacijskih izazova izgradnje novog objekta infektivne klinike kao deo velikog posla koji se danas radi za narednih 50 godina. Imali smo uspešan sastanak, brojna pitanja su otvorena i krenuli smo u pravcu njihovog rešavanja - istakao je Stevanović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Sekretarijata za urbanizam Grada Beograda i Urbanističkog zavoda, kako bi se predložena opcija analizirala iz pozicije Generalnog urbanističkog plana Grada Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.