Izvor: Politika | Sreda, 03.02.2021.| 08:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stanična zgrada na Prokopu koštaće 7,43 mil EUR

(Foto: Infrastruktura železnice Srbije)
Gradnja stanične zgrade na Prokopu, prema proceni Gradskog zavoda za veštačenje, koštaće 7,43 mil EUR, potvrdio je Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu (RDI), u pisanim odgovorima Politici. Ono što još nije poznato su detalji okvirnog ugovora za izgradnju stanice, parkinga i poslovno komercijalnih sadržaja, u čiju zakonitost Transparentnost Srbija sumnja, između ostalog i zato što taj dokument nije objavljen.

Ne zna se ni to kada će ugovor između države i privatnog partnera kompanije Railway City Beograd biti konačan, od čega to zavisi i da li se neke njegove odredbe još mogu promeniti.

Zajednička izgradnja, kako navodi RDI, predviđa da će Railway City o svom trošku, kao finansijer, sagraditi zgradu železničke stanice i parking mesta, a da će zauzvrat "dobiti pravo svojine na jednom delu parcela, pravo gradnje i isključivu svojinu nad određenim objektima, čiju će izgradnju u potpunosti finansirati".

- Zgrada železničke stanice i parkinga neophodnih za nesmetano i funkcionalno korišćenje stanice gradiće se po parametrima koji su opredeljeni urbanističkim projektom i po zakonu će biti u javnoj svojini Srbije, uključujući i poslove upravljanja i održavanja zgrade, kao i naplate naknada krajnjim korisnicima usluga, što ostaje prihod Srbije, odnosno nadležnih koji se bave javnim železničkim prevozom. Druga strana (Railway City prim. Politike) nema po ugovoru nikakva prava na ovom objektu u svojinsko-pravnom smislu, uključujući i pravo korišćenja, upravljanja ili prihodovanja po ovom osnovu - ukazuje Vorkapić.


Nezakonit odabir privatnog partnera ili ne?

Upravo planovi za gradnju stanične zgrade i drugih sadržaja na Prokopu, odnosno samo partnerstvo države i Railway City-ja nedavno su, posle pisanja Politike, naišli na kritike Transparentnosti Srbija za nezakonit odabir privatnog partnera. Za Transparentnost, ova saradnja države i privatne kompanije je klasičan primer javno-privatnog partnerstva, ali takvog u kome država i RDI nisu poštovali procedure i sve drugo što zahteva Zakon o javno-privatnom partnerstvu.

Vorkapić u odgovorima ovom listu tvrdi suprotno - ugovor sa Railway City-em nije zaključen u skladu sa odredbama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, jer "u konkretnom slučaju druga strana u ovom pravnom poslu samo finansira izgradnju objekata stanične zgrade".

- Zajednička izgradnja, procedura, postupak i svi elementi ovog posla zasnovani su na primeni Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o javnoj svojini, za čije sprovođenje je Direkcija nadležna. Zakonom o javnoj svojini između ostalog je propisano da nosioci prava javne svojine mogu zajednički ili sa drugim licima investirati u izgradnju dobra od opšteg interesa, u skladu sa ovim ili drugim zakonom, i po tom osnovu sticati određena prava i ostvarivati prihode - naglašava Vorkapić i dodaje da je ceo postupak u vezi sa projektom izgradnje zgrade železničke stanice Beograd Centar, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja "bio u svakom delu javan i transparentan, a u svakoj fazi postupka od objavljivanja javnog poziva do zaključenja ugovora potvrđen odgovarajućim odlukama Vlade".

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, naglašava prvi čovek Republičke direkcije za imovinu, građevinsko zemljište u javnoj svojini može se otuđiti ili dati u zakup neposrednom pogodbom. To je dozvoljeno u slučaju izgradnje objekata za potrebe obavljanja poslova iz nadležnosti državnih organa i organizacija, organa jedinica teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, kao i drugih objekata u javnoj svojini i realizacije projekta od javnog značaja. Ovaj projekat Vlada Srbije proglasila je projektom od značaja za Republiku Srbiju februara 2020, dala je saglasnost na okvirni ugovor o zajedničkoj izgradnji koji je zaključen u maju prošle godine.

- Ovde nije reč o dugoročnoj saradnji između javnog i privatnog sektora, koja je osnova definisanja javno-privatnog partnerstva, niti postoji biznis plan druge strane (Railway City) da ima interes da eksploatiše zgradu stanice - izričit je Vorkapić.

Kako su nedavno u odgovorima naveli u kompaniji Railway City Beograd, čiji je jedan od vlasnika domaći privrednik Branislav Grujić, gradnja stanične zgrade i otvorenog parkinga na Prokopu počeće u toku jeseni ove godine. Ova, prva faza radova, kako su istakli, prema planu biće okončana do kraja 2022. U narednim fazama gradiće se poslovno-komercijalni objekti i višeetažna garaža. Plan je da ceo kompleks od oko 50.000 m2, sa staničnom zgradom, poslovno-komercijalnim objektima, parkinzima i saobraćajnicama bude završen u toku 2024. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE