NavMenu

Završena modernizacija centralne zone beogradskog aerodroma za boravak putnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.01.2021. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla završeni su radovi na preuređenju i modernizaciji celokupne centralne zone za boravak putnika pre ukrcavanja na let, a vrednost ulaganja iznosi više od 2 mil EUR.

Radovi su izvedeni u saradnji sa kompanijom Dufry, najvećim zakupcem na aerodromu Nikola Tesla, saopštio je danas aerodrom.

- Nova zona u koju se ulazi odmah nakon pasoške kontrole, obuhvata prošireni i modernizovani free shop, zatim tzv. Teslin trg u okviru koga su putnicima na raspolaganju nova zona za odmor, novi restoran i kafe bar, gaming zona, kao i novi prostor za roditelje i decu kod gejtova A5 i A6 - navodi se u saopštenju.

Navode i da u centralnoj zoni putnici mogu pristupiti besplatnom i neograničenom bežičnom internetu za lične i poslovne svrhe, što je standard za sve aerodrome u okviru VINCI Airports grupe.

Ističu da je enterijer ove zone opremljen savremenom rasvetom i modernim nameštajem, kao i novim podnim oblogama.

Free shop je površine 876 metara kvadratnih i kreiran je u skladu sa novim walk through konceptom. Nudi veći izbor ekskluzivnih domaćih i stranih brendova.

Putnicima je na raspolaganju i raznovrsnija ponuda u novom restoranu i kafe baru, a dok čekaju na let, putnici vreme mogu provesti i u novoj gaming zoni sa besplatnim igricama ili u prodavnici gadget-a.

Rekonstrukcija ove zone trajala je pet meseci, a radovi su se obavljali paralelno sa velikim radovima na modernizaciji i proširenju kapaciteta aerodroma, koji predstavljaju suštinski deo projekta koncesije, strogo vodeći računa da se ne ometa tok putnika.

- Celokupan koncept zamišljen je i realizovan da putnicima pruži veći komfor i kvalitetnu ponudu i uslugu, u skladu sa najboljim praksama matične kompanije VINCI Airports koja upravlja poslovanjem 45 aerodroma širom sveta - kažu na aerodromu.

Podsećaju i da je Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno beogradskom aerodromu Nikola Tesla dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome (Airport Health Accreditation), nakon detaljne procene sprovedenih preventivnih i sanitarnih mera koje se veoma temeljno primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida 19.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.