NavMenu

U projekat Portonovi do sada uloženo 737,4 mil EUR - Na proleće otvaranje prvog hotela One&Only u Evropi

Izvor: Mina Sreda, 27.01.2021. 17:03
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Dragan Bespaljko)
Azmont Investments je u projekat Portonovi do danas uložio 737,4 mil EUR, tri puta više nego što je prvobitno ugovoreno, saopštili su predstavnici kompanije i dodali da taj rizort nastavlja da bude jedan od najvećih brend ambasadora države.

- Vođeni ciljem da kreiramo najbolji projekat u svojoj klasi, uložili smo tri puta više nego što je prvobitno ugovoreno i planirano. Naime, shodno ugovoru o dugoročnom zakupu, obavezna investija za period od četiri godine iznosila je 52 mil EUR, odnosno 258 mil EUR ulaganja u roku od osam godina - navodi se u saopštenju.

Kompanija je do danas uložila 737,4 mil EUR sa porezom na dodatu vrednost (PDV), dok je predviđena ukupna investicija za prvu fazu 828 mil EUR.

- Imajući u vidu našu ambiciju da sarađujemo sa što većim brojem crnogorskih kompanija, ukupno je ugovoreno i isplaćeno 464 mil EUR upravo kompanijama koje su registrovane u Crnoj Gori, što kroz direktne ugovore sa kompanijom Azmont Investments, što preko glavnog izvođača radova, renomirane italijanske kompanije Impressa Pizzarotti - rekli su iz Azmont Investments-a.

Kako su, između ostalog istakli iz kompanije, Portonovi danas broji preko 300 zaposlenih.

- S proleća, kada Portonovi bude u potpunosti operativan, zapošljavaće 750 zaposlenih direktno. Istovremeno, u svim njihovim maloprodajnim radnjama i trgovinama očekuje se još skoro 700 zaposlenih, što znači da u Portonovom direktno i indirektno stvaraju skoro 1,5 hiljada radnih mesta - stoji u saopštenju.

Iz Azmonta su saopštili i da će prvi evropski One&Only sa wellness centrom Chenot Espace otvoriti vrata gostima na proleće. Ovo će, kako navode, biti "poslednji dragulj Portonovog, koji će privući najbogatiju svetsku zajednicu putnika i pozicionirati Crnu Goru u sam vrh luksuznih turističkih ponuda".

- Portonovi nastavlja da bude jedan od najvećih brend ambasadora Crne Gore, promovišući ono najbolje što zemlja može ponuditi. Svi događaji koje smo do sada organizovali širom sveta u gradovima kao što su London, Moskva, Dubai, Abu Dabi, Baku, Monako, Nica i Istanbul bili su samo početak, jer sada tim gostima otvaramo vrata da dođu Portonovi i Crnu Goru, i u potpunosti uživaju u lepotama, kulturi i načinu života karakterističnom za Mediteran i ljude ovde - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.