NavMenu

TE Pljevlja preti gašenje, najavljena rekonstrukcija - Bez novih dozvola za male hidroelektrane

Izvor: Mina Utorak, 26.01.2021. 16:08
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/OPIS Zagreb)
Ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić je na sastanku sa privrednicima najavio rekonstrukciju TE Pljevlja i istakao da postoji opasnost da termoelektrana bude ugašena.

- Do 2023. Termoelektrana Pljevlja je imala odobreno 20.000 radnih sati pod ovim uslovima zagađenja. U međuvremenu to je sve potrošeno i suočavamo se sa opasnošću da gasimo TE Pljevlja. Vodimo pregovore da dobijemo neki novi rok - rekao je Bojanić

Dodaje da nema dozvola za male hidroelektrane:

- Ići će se u dobar deo raskida ugovora. Definitivno nema izdavanja koncesija za male centrale. Što se aerodroma tiče tender je na pola. Zastali smo. Aerodrom danas je gori za 25 mil EUR nego što je bio pre godinu dana. MA rešavamo sa drugom kompanijom. Pokušavamo da ono što je ostalo da valja prebacimo u novu kompaniju. Što se državnih kompanija tiče ja bih bio srećan da smo privatizovali neke koje nam stvaraju probleme. Železnicu bi voleo da vidim kao privatnu kompaniju.

Saglasan je, kaže, da druge države čine sve da upumpavaju novac u privredu:

- Ali prvo da vidimo šta će se ispumpati iz budžeta na osnovu odluka koje su donesene. Pa ćemo da vidimo šta možemo uložiti od sredstava - kaže on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.