Izvor: eKapija | Sreda, 19.05.2010.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavnicima opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručen nacrt Regionalnog prostornog plana

Leskovac (Foto: b)

Na sastancima održanim u Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu i Zavodu za urbanizam u Vranju, predstavnicima službi za urbanizam opština ova dva okruga uručen je nacrt Regionalnog prostornog plana Južnog pomoravlja i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja ovog plana na životnu sredinu. Cilj sastanaka na kojima je prisustvovala Ljiljana Vasilevska, šef regionalne kancelarije Republičke agencije za prostorno planiranje u Nišu, bio je da se predstavnici opština upoznaju sa dokumentom i pripreme za učešće u javnoj raspravi.

Javna prezentacija nacrta Prostornog plana i Izveštaja o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu održaće se 24. maja 2010. u prostorijama skupštine opštine Vranje za predstavnike opština Pčinjskog okruga i 25. maja 2010. u prostorijama skupštine opštine Leskovac za predstavnike opština Jablaničkog okruga.

Regionalnim prostornim planom obuhvaćene su teritorije grada Leskovac i opština Lebane, Crna Trava, Vlasotince, Bojnik i Medveđa na području Jablaničkog, a na području Pčinjskog okruga grad Vranje i opštine Bosilegrad, Trgovište, Surdulica, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo.

Ciljevi, mere i planska rešenja Regionalnog prostornog plana za gradove i opštine na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga su: Plan korišćenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta, Plan korišćenja i zaštite šuma, šumskih zemljišta i lovnih područja, Plan korišćenja i zaštite voda i vodoprivredne strukture, Plan korišćenja i zaštite energetkih izvora i energetske infrastrukture, Razvoj i razmeštaj industrija, Saobraćaj i veze, Razvoj turizma i organizacija turističkih prostora, Zaštita životne sredine, Zaštita prirodnih dobara, Zaštita nepokretnih kulturnih dobara.

Javna sednica Komisije za sprovođenje postupka javnog uvida u nacrt Regionalnog prostornog plana biće održana 21. juna 2010. godine u Skupštinskoj sali grada Leskovca.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.