Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.01.2021.| 10:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

FIRESTOP Internacional planira širenje na tržište Evropske unije i Bliskog istoka - Razvoj proizvoda u skladu sa svetskim trendovima

(Foto: Firestop Internacional )
Razvoj i istraživanje FIRESTOP ekspandujućih protivpožarnih premaza započela je kompanija Jugohem sa idejom da osmisli kvalitetan proizvod na bazi vodorastvornih smola i bez halogenih elemenata, za razliku od tada tržišno prisutnih rastvaračkih premaza.

Nakon skoro decenijskog rada, 2003. godine je konačno započela proizvodnja i prodaja FIRESTOP proizvoda.

Obrazujući učesnike na tržištu, stručnjake i građevinske kompanije o načinu delovanja novih premaza i prednostima ovog sistema zaštite, kompanija i proizvod stiču poverenje kupaca i projektanata, a FIRESTOP postaje sinonim za protivpožarnu zaštitu građevinskih konstrukcija.

Tim FIRESTOP 2004. godine dobija i Republičku nagradu na takmičenju za Najbolju tehnološku inovaciju. Sa ciljem da još više razvije proizvodnju protivpožarnih premaza, iz Jugohema se izdvaja i osniva specijalizovana kompanija nazvana po brendu proizvoda FIRESTOP Internacional.

Preuzeto iskustvo, znanje i dotadašnji rad, FIRESTOP Internacional nadograđuje zapošljavanjem mladih inženjera uz rešenost da poslovanje usmeri u tri ključna pravca: unapređenje postojećih i razvoj novih proizvoda, modernizaciju proizvodnje i širenje tržišta.

Nova poslovna politika i dopunska ulaganja daju rezultate i već prve godine FIRESTOP proizvodi postaju najprodavaniji protivpožarni premazi na srpskom tržištu, a kompanija uz konstantan rast i širenje proizvodnog asortimana i prodor na okolna tržišta za nepunih pet godina vodeći proizvođač protivpožarnih premaza u regionu.

Uporedo, u oblasti istraživanja i formulacije proizvoda prate se najnoviji svetski trendovi uz saradnju sa renomiranim svetskim proizvođačima sirovina i akreditovanim institutima uz brojna interna i zvanična testiranja. Uvode se novi artikli, pre svega antikorozivni i završni premazi za zaštitu čelika.

- Zahvaljujući principima poslovanja kojima se rukovodimo kao što su ljudski potencijal i njihova posvećenost kompaniji, održavanje kvaliteta, visoke performanse i tehnička podrška kupcima, najveće domaće kompanije za proizvodnju čeličnih konstrukcija biraju FIRESTOP Internacional za jednog od glavnih dobavljača svih vrsta premaza. Proizvodi FIRESTOP Internacional-a ugrađeni su u više od 1.500 građevinskih objekata u Srbiji i regionu - kažu u kompaniji.

Danas, FIRESTOP Internacional pod svojim imenom obuhvata proizvode iz FIRESTOP i TINTO color linija premaza namenjene prvenstveno profesionalcima. Primenjeni združeno i u različitim kombinacijama koje zahtevaju uslovi eksploatacije, ovi proizvodi čine visoko efikasne zaštitne sisteme prevlaka u borbi protiv požara i korozije.

FIRESTOP premazi

Ekspandujući vodorastvorni FIRESTOP premazi proizvedeni su u skladu sa najvišim zahtevima u pogledu funkcionalnosti, načina primene, ekonomičnosti i ekoloških standarda. Koriste se za pasivnu protivpožarnu zaštitu metalnih i drvenih građevinskih konstrukcija i njihovih spojnica, te kablovskih i cevnih prodora, formirajući na njima prilikom požara specijalni penasti izolator koji ih štiti do 120 min i obezbeđuje vatrogasnim službama neophodno vreme za gašenje požara i spašavanje materijalnih i ljudskih resursa.

Efikasnost zaštite i kvalitet naših premaza sertifikovani su u domaćim i stranim institutima i dokazani u uslovima realnog požara. Na tržište je 2018. godine lansirana najnovija generacija premaza X-MART linije, koji pored odličnih protivpožarnih svojstava (duže vreme zaštite sa manjim debljinama premaza) i pojačane otpornosti na atmosferske uticaje olakšavaju i ubrzavaju primenu kroz moguće nanošenje većih debljina filma u sloju i rad u nestabilnim vremenskim uslovima.

TINTO color

Upotpunjujući proizvodni program komplementarnim premazima iz sistema zaštite protiv atmosferske korozivnosti razvijen je Tinto color, trenutno najbrže rastući brend u oblasti zaštite metala.

Tinto color PRIMTEC osnovni i CENTURION završni rastvarački alkidni, epoksidni i poliuretanski premazi se koriste za zaštitu građevinskih i industrijskih konstrukcija, mašina i drugih površina u enterijeru i eksterijeru od dejstva atmosferskih, mehaničkih i hemijskih uticaja.

U seriji najnovijih ispitivanja sistemi ovih premaza su u 2020. godini sertifikovani za sve klase atmosferske korozivnosti C2-C5 uključujući i maksimalni veoma dugi vek trajanja zaštite od preko 25 godina, što znači da omogućavaju zaštitu u svim sredinama, počev od gradskih i umerenih do industrijskih postrojenja i oblasti sa agresivnim atmosferama, visokom vlažnošću i zagađenjem.

Razvoj u skladu sa najvećim svetskim kompanijama

U poslednje dve godine FIRESTOP Internacional dodatno ulaže u stručne kadrove, automatizaciju proizvodnje i kontrole kvaliteta kupovinom moderne opreme: linija za doziranje sirovina i pakovanje proizvoda i savremenih laboratorijskih uređaja. U 2020. godini proces se zaokružuje nabavkom i instalacijom ispitne peći konstruisane za simulaciju požara i testiranje čeličnih elemenata po standardu ISO 834-1. Ovo kapitalno ulaganje omogućiće razvoj i unapređenje postojećih proizvoda na način kako to rade i najveće svetske kompanije.

- Pored konstantnog regionalnog liderstva u oblasti proizvodnje i primene ekspandujućih premaza, naši planovi za naredni period su i širenje na tržište Evropske unije i Bliskog istoka koje će postati moguće 2021. godine završetkom procesa sertifikacije započetog 2017. godine na Institutu ZAG Slovenija i dobijanjem sertifikata ETAG 018. Planiramo i nastavak uspešnog poslovanja u svim oblastima uz kontinuiran rast i TINTO color brenda na domaćem i tržištu regiona, a posebno i na tržištu Bliskog istoka kroz saradanju sa zvaničnim distributerom iz Egipta - zaključuju u kompaniji Firestop Internacional.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE