NavMenu

Država traži strateškog partnera za Fabriku stakla u Paraćinu - Srbija bi mogla biti izvoznik za čitav region

Izvor: Tanjug Nedelja, 24.01.2021. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: Ikonoklast Fotografie/shutterstock.com)
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u subotu, 23. januara, da država neće odustati od traženja strateškog partnera za Fabriku stakla Paraćin i istakla da je to jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije kada je reč o toj opštini.

Brnabić je kao prioritetni projekat u Paraćinu izdvojila i rekonstrukciju Osnovne škole Radoje Domanović, navodeći da je vrednost te investicije 250 miliona dinara.

- Moj kabinet, uz pomoć i podršku predsednika Republika, bavi se srpskom fabrikom stakla Paraćin, od koje nećemo odustati, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju - rekla je Brnabić u Paraćinu gde je sa ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovicem i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović posetila Industrijsku zonu i osnovnu školu.

Brnabićeva je kazala da je fabrika stakla u stečaju, a da će, ako se oživi, Srbija biti izvoznik staklene ambalaže za čitav region.

- U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, pozvali smo investitore iz celog sveta da dođu da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale fabrike stakla, za koje mislimo da su ogromni - navela je Brnabićeva.

Ona je kazala da je sa rukovodstvom opštine razgovarala o potpunom komunalnom opremanju i sređivanju industrijske zone u Paraćinu.

- Nastavljamo da se borimo za investitore na području opštine Paraćin i očekukemo da se, iz podsticaja koja smo ranije dali za dva investitora, među kojima je i Remaster, zaposli još oko 200 ljudi - navela je premijerka.

Naglasila je da je prioritet u Paraćinu i rekonstrukcija Osnovna škole Radoje Domanović i najavila da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za izvođača radova.

Kako je rekla, sa rukovodstvom opštine razgovarala je i o dodatnim projektima koji su bili planirani u okviru budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kao što su Opšta bolnica, vodovodna i kanalizaciona mreža.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.