NavMenu

Odabran projektant enterijera za Dom zdravlja na Limanu

Izvor: Dnevnik Petak, 22.01.2021. 11:47
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Projekat enterijera za zdravstveni objekat na Bulevaru cara Lazara 77 koštaće Dom zdravlja Novi Sad gotovo 4,8 miliona dinara, s PDV-om, a projektovanje je povereno novosadskoj firmi DBA (Đorđe Bajilo Architects), koja će sve nacrte i procenu troškova morati da završi za 60 dana.

Budući da je rekonstrukcija Doma zdravlja u završnoj fazi i očekuje se da će svi predviđeni radovi biti okončani u aprilu, neophodno je osmisliti uređenje enterijera, i nabaviti odgovarajuću medicinsku opremu i nameštaj. Reč je o objektu površine 2.366 m2, s tri sprata, izgrađenom krajem sedamdesetih godina prošlog veka, koji je od tada naovamo nekoliko puta adaptiran i 2006. godine nadgrađen.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, rekonstrukcija, za koju je nacrte takođe uradila projektantska kuća DBA, obuhvata zamenu instalacija i opreme. Građevinskim i zanatskim radovima između ostalog je predviđena i zamena dotrajalih zidova, podova, plafona, te ugradnja nove stolarije, kao i potkonstrukcije za prateću opremu.


Nakon završtka obnove, tehničkog prijema i dobijanja upotrebne dozvole za zgradu, uslediće opremanje, odnosno nabavka medicinske i nemedicinske opreme, kao i uređenje enterijera.

Odabrani projektant imaće slobodu da predloži rešenja u skladu s potrebama i propisima, i u dogovoru s korisnikom, na racionalan način u pogledu investicionih ulaganja i projekcije eksploatacionih troškova, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.