NavMenu

MALI: O rešenju za frilensere za sedam dana

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.01.2021. 15:08
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Razgovori sa predstavnicima frilensera o naplati poreza odvijaju se u dobrom smeru, a za nedelju dana, nakon još nekoliko sastanaka, biće izneto rešenje za njih, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Upitan da prokomentariše šta je dogovoreno na sastanku između Vlade Srbije i frilensera, Mali je odgovorio da je fer s njegove strane da o detaljima sastanka ne govori dok se pregovori ne završe.

- Ne bih želeo da bilo šta govorim o čemu smo razgovarali i kako smo razgovarali, upravo zbog toga što su razgovori u toku. To je odgovorno s moje strane. Način na koji ćemo voditi razgovore i na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu - rekao je Mali novinarima nakon potpisivanja ugovora sa DFC-om.

Dodaje da je ispunjeno ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku, a u narednih nekoliko dana, kaže Mali, biće niz sastanaka sa Poreskom upravom.

- Dogovorili smo se da do kraja sledeće nedelje sednemo ponovo sa predstavnicima frilensera za sto da vidimo šta su detalji. Krećemo u tu vrstu analize postojećeg stanja, tako da za sedam dana imaćemo odgovor na pitanja frilensera i tada ćemo ih javno izneti - rekao je Mali.

Nakon nedavnog sastanka između Vlade Srbije i frilensera, poreske uprave iz više gradova u Srbiji obavestile su one, koji su u postupku poreske kontrole po pitanju prihoda iz inostranstva, da se obustavljaju svi poreski postupci prema njima, dok su u toku pregovori o rešavanju pitanja naplate poreza za frilensere.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.