NavMenu

Ether dosegao najveću vrednost ikada - Ipak neće biti opšteprihvaćen?

Izvor: Startit Četvrtak, 21.01.2021. 09:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)Ilustracija
Ether (ETH) je premašio vrednost od 1.428 USD, čime je oborio svoj rekord iz 2018. godine. Rast ovog najvećeg altcoina, usledio je upravo nakon pada svoje alternative Bitcoina, koji je beležio neverovatan rast krajem prošle i početkom ove godine.

Kako su poznavaoci tržišta prognozirali, upravo je rast najveće kriptovalute sa sobom povukao i veću vrednost onih manjih. Povećano interesovanje za čitav sistem izgrađen oko Ethereum-a, uticao je i na rast njegove primarne valute. Prema nekim procenama, vrednost bi mogla da dostigne 1.600 USD, pa čak i 2.600 USD.

Na dnevnom nivou se s ovom valutom vrše transakcije u vrednosti od 12 mlrd USD, što je za 3 mlrd USD više od Bicoina.

Međutim, to što obavi 28% više transakcija od Bitcoina, ne znači da bi u nekom trenutku mogao da postane komercijalnija valuta, piše Cointelegraph.

Stručnjaci Ethereum upoređuju s čuvenim avionom konkord, želeći da kažu kako ta valuta neće postati opšteprihvaćena, kao što to nije uspeo ni ovaj supersonični avion, a i razlozi su gotovo istovetni.

To što je koncept u osnovi dobar i što naizgled korisnicima pruža ono što su želeli, na kraju postaje neodrživo na širem planu, jer sopstvena složenost koncepta postaje previše opterećujuća za široku ekonomsku primenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.