NavMenu

Za obnovu Doma kulture u Ravnom Selu 160 miliona dinara - Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine

Izvor: vrbas.net Sreda, 20.01.2021. 10:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor o finansiranju izgradnje objekta doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo 2016. godine, potpisali su 19. januara direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

- Prvi ugovor koji potpisujemo u 2021. godini je ugovor sa Opštinom Vrbas i to dovoljno govori o značaju koji ovaj projekat ima za Pokrajinsku vladu. Za finansiranje projekta, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 160 miliona dinara - rekao je Kovačević i dodao da je planirano da se izgradnja objekta završi do kraja godine, navedeno je na sajtu Opštine.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja, koja je prepoznala značaj obnove Doma kulture u Ravnom Selu, podsećajući da se upravo u ovom mestu održava filmski festival koji je 2017. pokrenuo naš poznati glumac Lazar Ristovski.

- Realizacijom ovog projekta biće unapređen ne samo kulturni život sela, već i cele opštine Vrbas. Projektom je predviđeno da se ostaci izgorelog objekta uklone, a da se na istom mestu izgradi novi objekat, koji će između ostalog sadržati i scensko-gledališni prostor maksimalnog kapaciteta 223 sedišta - rekao je Rojević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.