NavMenu

Deset novih oklopnih borbenih vozila Miloš 4x4 za 72. brigadu za specijalne operacije

Izvor: eKapija Utorak, 19.01.2021. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo odbrane)
Deset oklopnih borbenih vozila Miloš 4x4 zvanično je predato pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije. Major Aleksandar Milovanović višenamensko borbeno oklopno vozilo Miloš 4x4 opisuje kao vozilo koje prati svetske trendove u razvoju savremenih sredstava, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Uvođenjem u naoružanje višenamenskog oklopnog borbenog vozila Miloš, značajno su unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije Sokolovi i 72. brigada za specijalne operacije. Pripadnici bataljona imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse ovog borbenog vozila i da se uvere u vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima – kaže major Milovanović i dodaje da je to vozilo namenjeno za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

Prijemu novih vozila prisustvovali su potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Stefanović je istakao da je reč o savremenim borbeno oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta. Najavio je da se nastavlja opremanje Vojske Srbije.

- Ulagaćemo u vozila poput Lazara, Miloša i Malog Miloša, a tokom godine očekujemo i nove Nore - rekao je Stefanović.

Stefanović je poručio i da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balisticku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.