NavMenu

Izvođač radova na olimpijskom bazenu na Spensu ukloniće sve nedostatke, uverava gradonačelik Novog Sada

Izvor: eKapija Nedelja, 17.01.2021. 14:53
Komentari
Podeli
Spens (Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock)Spens
Nakon što se pojavila pukotina na pločicama u tek renoviranom zatvorenom bazenu na novosadskom Spensu i utvrđeno da postoje nedostaci na prelivnom sistemu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na društvenim mrežama rekao da će se utvrditi odgovornost onih koji su doveli do tog stanja i da će se taj bazen vratiti u upotrebu. Kako je naveo, Spens je anagažovao Fakultet tehničkih nauka za kontrolu.

- Kad je bazen napunjen sa 2.500 kubnih metara vode, krenulo je testiranje i pokazalo se da ima nedostataka oko prelivnog sistema, što je manji problem. Posle par dana testirnja pojavila se i pukotina na pločicama u tom delu od 25 metara - napisao je Vučević.

Dodao je i da je Spens formalno zbog toga anagažovao Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, njihova ekipa je preuzela kontrolu i trebaće im 20 dana sigurno za sanaciju.

- Otklonićmo sve što je lose urađeno i izvođač radova će biti obavezan da to sve uradi i da ukloni sve nedostatke. Nakon toga ćemo utvrditi čija je odgovornost i kako su radili izvođači. Ne isključujem i odgovrnost ljudi u mom timu koji su bili zaduženi za taj projeka - naveo je gradonačelnik Novog Sada.

On je podsetio da su radovi bili vredni 100 miliona dinara, od čega je Grad opredelio 70, a država 30 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.