NavMenu

Protestovali frilenseri u Beogradu - U ponedeljak sastanak u Vladi

Izvor: eKapija Nedelja, 17.01.2021. 09:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kstudija/shutterstock.com)Ilustracija
Više hiljada radnika na internetu protestovalo je ispred Skupštine Srbije, jer ne žele retroaktivnu naplatu petogodišnjeg poreza i ne u iznosima većim od polovine svojih petogodišnjih primanja. Kako je saopšteno iz Udruženja radnika na internetu, oni su dobili poziv iz Vlade na stastanak u ponedeljak.

- Udruženje radnika na internetu će se odazvati i ponoviti svoje zahteve: obustava poreske kontrole i naplate za protekli period i otpočinjanje pregovora za rešenje zakonskog i poreskog statusa radnika na internetu - saopšteno je iz ovog Udruženja.

Radnici na internetu organizovali su se u neformalnu grupu u oktobru 2020. godine, kada je Poreska uprava poslala više od 2.000 "zahteva za kontrolu", odnosno rešenja sa sumama i kamatama koje su u obavezni da plate u okviru poreza i doprinosa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.