Izvor: Kolubarske.rs | Četvrtak, 14.01.2021.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradska firma projektuje semaforizaciju valjevske raskrsnice - Slede tenderi za projekte gradnje kružnog toka i biciklističke staze

(Foto: eKapija)
Među komunalnim poslovima gradskih vlasti Valjeva koji će biti relizovani u prvoj polovini ove godine, nalazi se i uređenje dve raskrsnice. Na raskrsnici Sinđelićeve, Ulice knez Mihaila i Milovana Glišića, saobraćaj će biti regulisan kružnim tokom, dok će na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice biti postavljeni semafori.

Javna nabavka projektovanja rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove (semaforizacija) je okončana, dok je nabavka za projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, gde je planirana izgradnja kružnog toka, obustavljena.

Posao semaforizacije raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, dobila je beogradska firma Model 5 doo. Kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji, rok za izradu projekta je 30 dana.

Javna nabavka projekta za rekonstrukciju raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, objavljena je početkom decembra, međutim, postupak je obustavljen 15. decembra. Kako kažu u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastukturu, obustavljanje javne nabavke ne znači i odustajanje od posla. Rukovodilac Odeljenja Branko Vuković kaže da projektni zadaci nisu najbolje definisani te je zbog toga postupak obustavljen.

- Projektni zadatak nije imao sve adekvatne stvari koje treba da ima da bi se kvalitetno uradila rekonstrukcija te raskrsnice gde bi trebalo da bude kružni tok. Potrebno je dopuniti te projektne zadatke i čim to uradimo mi ćemo javnu nabavku ponovo objaviti, i to će biti uskoro - rekao je Vuković.

Procenjena vrednost radova je 250.000 dinara.

Prema rečima Branka Vukovića iz istog razloga je obustavljena i javna nabavka projektovanje biciklističke staze u minor koritu reke Kolubare koja je raspisana 20. novembra prošle godine. Vuković naglašava da nisu odustali ni od tog projekta, ali nije mogao da precizira kada će ponovo biti objavljena ta javna nabavka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.