Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.01.2021.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Portugalske konfekcijske kompanije zainteresovane za dolazak na srpsko tržište - Prioritet direktan let Beograd-Lisabon

Ilustracija
Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com )
Ambasadorka Portugalije u Srbiji Marija Virdžinija Mendec de Silva Pinu najavila je da se ove godine planira poseta portugalske privredne delegacije i istakla da su portugalske konfekcijske kompanije zainteresovane za dolazak na srpsko tržište, što će dodatno ojačati bilateralnu trgovinsku i investicionu saradnju, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je u razgovou sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić posebno pohvalila napredak koji je Srbija ostvarila u oblasti vinskog turizma i istakla da je sve veći broj portugalskih turista zainteresovan za odmor u Srbiji.

Sagovornice su se saglasile da je uvođenje direktnog leta na relaciji Beograd-Lisabon jedna od prioritetnih aktivnosti koja će značajno doprineti razvoju turizma i ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Na sastanku je dogovorena ekspertska poseta srpske delegacije Institutu za turizam Republike Portugalije, kao i poseta portugalskih predstavnika Srbiji kako bi se detaljnije upoznali i razmenili iskustva u cilju razvoja seoskog i turizma jezera u našoj zemlji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.