Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.01.2021.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sredinom godine sveobuhvatno uređenje centra Sremskih Karlovaca

(Foto: Aleksandra Kekić / eKapija)
Sredinom godine počinje sveobuhvatno uređenje centra Sremskih Karlovaca kao i rekonstrukcija fasada privatnih objekata koji imaju izuzetan kulturno-istorijski značaj za Sremske Karlovce, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci Aleksandrom Stojkečićem.

Predsednik Mirović je obišao i završne radove na rekonstrukciji fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora.

- Dogovorili smo sa predsednikom Opštine da ćemo nastaviti sa rekonstrukcijom fasada i drugih objekata na Trgu Branka Radičevića. U ovom trenutku imamo 19 projekata sa građevinskom dozvolom - istakao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada pre dve godine formirala budzetski Fond za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, koji ima za cilj očuvanje i obnovu kulturno-istorijskog nasleđa i dodao da je u planu i rekonstrukcija državnog puta koji ide kroz Sremske Karlovce.

Aleksandar Stojkečić je izjavio da će uređenje Sremskih Karlovaca biti na dobrobit svih građana i da će doprineti razvoju verskog i kulturnog turizma.

- Obnovom jednog od naših najlepših hramova, Saborne crkve Svetog Nikolaja, odajemo počast svima onima koji su dali doprinos unapređenju Sremskih Karlovaca, njegovoj duhovnosti i kulturi - kazao je episkop sremski Vasilije, prenosi sajt Vlade Vojvodine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.