Izvor: eKapija | Sreda, 13.01.2021.| 14:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro odluka Vlade o pomoći poplavljenim područjima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Chere/shutterstock.com)
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas da će Vlada uskoro doneti odluku o pomoći lokalnim samoupravama koje su poslednjih dana pretrpele štetu od poplava.

Momirović je prilikom posete opštini Bojnik, gde je obišao puteve koje je oštetila voda, kao i poplavljeno domaćinstvo sestara Živanke Mitić i Ružice Zlatanović, naveo da se voda povlači, ali da je izvesno da je šteta, koja još nije procenjena, velika.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku ne može se sagledati kolika je šteta jer vode još ima na pojedinim putnim pravcima i u nekim kućama.

Ministar je preneo i da je održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave u Bojniku, na kojem je postignut dogovor o planu o rešavanja problema.

On je ukazao na to da će prvo biti sanirano ono što je hitno, dok će sve ostalo biti završeno u narednih šest meseci, preciziravši da će najpre stići pumpe kako bi se voda izbacila iz poplavljenih domaćinstava i obezbedili elementarni uslovi za život.

Predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović naveo je da je ta lokalna samouprava proglasila vanrednu situaciju zbog izlivanja vodotokova, najavivši da će već od sutra početi sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni i u neprohodnom stanju, prenosi sajt Vlade Srbije,
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.