NavMenu

Deveta beogradska gimnazija dobija dodatnih 1.500 m2 - U planu i rekonstrukcija nekoliko osnovnih škola

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.01.2021. 17:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Beogradski Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u ovoj godini među prioritetima ima investiciona ulaganja u sređivanje osnovnih i srednjih škola, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, a prenosi Beoinfo.

- Najznačajniji radovi će biti u Devetoj gimnaziji koja će prvi put, šest decenija od osnivanja, dobiti kompletno novo ruho i dodatnih 1.500 m2. Majstori će se useliti i u Mašinsku školu u Rakovici, Tehnoart i nekoliko osnovnih škola - rekao je Gak za Večernje novosti.

On je istakao da je jedna od najvažnijih investicija ove godine kompletna rekonstrukcija Zemunske gimnazije, koja je započeta prošle godine, a koja će zadržati svoj autentični izgled, s obzirom na to da se radovi izvode u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika.

Gak je istakao da će ove godine započeti i obnova Devete gimnazije, u kojoj nije bilo ozbiljnijih ulaganja od osnivanja 1961. godine.

- Po završetku radova đaci ove škole će dobiti najsavremenije uslove za rad po evropskim standardima - rekao je Gak.

On je dodao da je samo tokom leta za nekoliko aktivnih gradilišta u školama u Beogradu Sekretarijat izdvojio oko 150 miliona dinara, te je tako Građevinska škola dobila novu fasadu, krov i stolariju, u Dvanaestoj gimnaziji i Ekonomskoj školi u Zemunu su rekonstruisane fiskulturne sale i tako dalje.

- Investicije nisu zaustavljene, ove godine nastavljamo u istom ritmu – zaključuje Gak.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.