NavMenu

Spensu 180 miliona dinara za kapitalne subvencije

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 11.01.2021. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock)
Programom investicionih aktivnosti za 2021. godinu iz budžeta Grada za kapitalne subvencije obezbeđeno je 180 miliona dinara.

Za rekonstrukciju postrojenja za pripremu vode u zatvorenim i otvorenim bazenima Spensa planirano 60 miliona dinara, dok će za izradu projektno-tehničke i investicione dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekta biti izdvojeno 120 miliona, s PDV-om.

Programom poslovanja za ovu godinu planirano je da Spens zaradi 547.730.000 dinara, ali će troškovi iznositi 547.573.416 dinara, te će preduzeće ostvariti dobit od samo 156.584 dinara.

Grad će pokušati da pomogne novosadskom hramu sporta da izađe na kraj s finansijskim izazovima u kojima se našao. Izmenom Programa ekonomskog oporavka od štete nastale usled smanjenog prihoda kao posledice epidemije koronavirusa, za JP SPC Vojvodina umesto 85 miliona dinara, obezbeđeno 112 miliona, dok je Odlukom o obezbeđivanju sredstava za nesmetano funkcionisanje Spensa to preduzeće dobilo i 151 milion dinara, od čega 100 miliona za izmirenje obaveza po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu i 51 milion za obaveze prema JKP Novosadska toplana od 2019. do 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.