NavMenu

Najsavremenija tehnologija spremna za nove kupce - Unior Components iz Kragujevca proširuje ponudu programa termičke obrade

Izvor: Promo Ponedeljak, 11.01.2021. 08:35
Komentari
Podeli
Nova peć za nitriranje, nitrokarboniranje, postoksidaciju, proizvod firme IPSEN tip: VDR 154 (Foto: IPSEN.DE)Nova peć za nitriranje, nitrokarboniranje, postoksidaciju, proizvod firme IPSEN tip: VDR 154
Nakon višegodišnjeg uspešnog nastupa na regionalnom tržištu, kompanija Unior Components je znatno proširila svoje kapacitete u programu termičke obrade (THO). Naime, nova investicija, u vidu najsavremenije opreme renomiranog nemačkog proizvođača IPSEN, nedavno је stavljena u pogon u Kragujevcu.

Ova investicija u prvi plan stavlja potpuno automatizovan proces gasnog nitriranja, nitrokarboniranja i postoksidacije, što u krajnjoj instanci rezultira značajnim povećanjem kvaliteta usluge za kupca. Proces THO (termohemijske obrade) nitrokarboniranjem i postoksidacijom značajno povećava radni vek alata koji se termički obrađuje, ujedno pružajući i zaštitu od korozije.

Imajući u vidu da ovaj nivo tehnologije spada u red najsavremenijih u svetu, kao i da do sada nije bio dostupan na teritoriji Balkana, ova investicija predstavlja zaista veliki korak, kako za Unior Components, tako i za celokupno tržište, ali i kompanije čiji proces proizvodnje zahteva termičku obradu metala.

Asortiman usluga termičke obrade danas ima široku lepezu, a prevashodno je fokusiran na termički tretman brzoreznih i alatnih čelika, sve vrste žarenja, poboljšanja, cementacije, gasnog nitriranja i postoksidacije.

Akcenat u pružanju usluga termičke obrade stavljen je prevashodno na kvalitet, kratke rokove i konkurentu cenu.

Takođe, ono što izdvaja Unior Components od konkurencije u ovom segmentu je upravo i činjenica da je program termičke obrade prvobitno nastao kao potreba sopstvenog proizvodnog ciklusa, odnosno proizvodnje specijalnih alata (provlakača), čiji proces zahteva najkvalitetniju termohemijsku obradu metala. Shodno tome, program termičke obrade jedan je od ključnih razloga zašto Unior Components spada u najčuvenije proizvođače provlakača u Evropi i izdvaja se po svom kvalitetu stečenom upravo u procesu THO.

Vakum peć proizvod firme IPSEN tip: TURBO TREATER M (Foto: Unior Components doo)Vakum peć proizvod firme IPSEN tip: TURBO TREATER M

Upravo ovakav pristup radu rezultirao je time da Unior Components bude prepoznat kao izuzetno pouzdan partner od strane svojih kupaca u domenu THO. Danas, kompanija broji preko 200 zadovoljnih kupaca u okviru programa termičke obrade i sarađuje sa najeminentnijim proizvođačima alata u oblasti brizganja plastike, silumina, preserskih alata itd., kako na teritoriji Srbije, tako i u regionu.

- Spoj naše stručnosti i ove tehnologije garantuje siguran kvalitet i pouzdanost. Kako bi se proces termičke obrade kvalitativno dokazao, svim kupcima se dostavlja dijagram toka termičke obrade i izveštaj o izmerenim tvrodoćama. Za te potrebe Unior Components poseduje najsavremeniju opremu za merenje tvrdoće koja se sastoji od niza aparata za merenje po Rokve, Vikers, Mikrovikers i Brinel skali - kaže direktor programa termičke obrade, Ivan Milićević.

Za Vaše upite i više informacija o programu THO možete se obratiti na email adresu: i.milicevic@unior-components.com


O Unior Component doo

Kompanija Unior Components je slovenačka kompanija je nastala privatizacijom kragujevačke fabrike Zastava alati još 2005. godine. Kompanija posluje uspešno i danas broji više od 160 zaposlenih.

Proizvodni portfolio kompanije sastoji se od tri proizvodna programa: Provlakači, Zavarene konstrukcije i Termohemijska obrada (THO), koji je predstavljen u članku. Kompanija je poznata na evropskom i svetskom tržištu, pre svega po izuzetnom kvalitetu svojih provlakača, koji su zastupljeni kod nekih od najpoznatijih imena u auto industriji (Audi, Opel, Škoda, ZF), avio industriji (MTU, Liebherr Aerospace), ali i vojnoj industriji.

Više o Unior Components d.o.o. pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.