NavMenu

Do kraja februara otvaranje Doma zdravlja u Borči

Izvor: eKapija Petak, 08.01.2021. 08:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tommaso79/shutterstock.com)Ilustracija
Završen je Dom zdravlja u Borči i nadam se da će biti otvoren do kraja februara, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u sredu, gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, tu će medicinsku pomoć moći da dobije oko sto hiljada sugrađana koji žive u tom delu grada. U projekat je, dodaje, uloženo 77 miliona dinara, a u zgradi od oko 7.000 kvadrata radiće 40 lekara i 90 medicinskih sestara i drugog osoblja, prenosi Beoinfo.

- Važno je da sugrađani mogu lako i brzo, na dostupan i komforan način da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu. U toj oblasti je u proteklom periodu mnogo urađeno, ali mislim da imamo prostora da budemo još bolji – kazao je Radojičić.

On je podsetio da je u toku izgradnja novih pet predškolskih ustanova: u Zemunu, na Bežanijskoj kosi, u Obrenovcu, na Čukarici i u Rakovici, kao i da je raspisan tender za izgradnju još šest.

Radojičić je ukazao i na značaj izgradnje kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.


– Imamo projekat koji radimo zajedno sa Evropskom investicionom bankom u vrednosti od 62 mil EUR, a rezultat će biti 70 kilometara sekundarne kanalizacije sa potrebnim kolektorima, u pravcu Pančevačkog i Zrenjaninskog puta, zajedno sa crpnom stanicom Krnjača 2, čime će konačno biti rešen problem za veliki broj naših sugrađana koji žive u tom delu grada – kazao je Radojičić.

Govoreći o razvoju prigradskih opština i naselja, podsetio je da je putem Sekretarijata za privredu u te svrhe izdvojeno više od 239 miliona dinara, naglasivši da je veliki kvalitet Beograda da, pored svega što ga karakteriše kao metropolu, ima i uslove za poljoprivredu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.