NavMenu

Bojnik uređuje centar varoši - U planu sređivanje autobuske stanice i gradnja mosta

Izvor: eKapija Sreda, 06.01.2021. 17:05
Komentari
Podeli
(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Opština Bojnik za ovu godinu planira velike investicije, naročito na polju uređenja centra grada. Kako je izjavio Dejan Stojanović, zamenik predsednika opštine Bojnik, ove godine je kupljena autobuska stanica za 1.100.000 dinara, malo je sređena u okviru javnih radova i planira se njeno adaptiranje pri čemu će primarno ostati autobuska stanica ali će se u taj prostor smestiti i neko udruženje ili ustanova.

- Pored toga, preko reke kod autobuske stanice biće izgrađen most, projekat je završen i izdata građevinska dozvola. Predračunska vrednost projekta je 41 milion dinara. Početkom godine se očekuje raspisivanje konkursa i ako se sa ovim projektom prođe most bi bio urađen ove godine - naveo je Stojanović.

Sve to, kako je dodao, je u funkciji ideje da se uže jezgro Bojnika, centar Bojnika, preseli na prostor oko sportske hale.

- Iza hale je zgrada u kojoj je vodovod a u planu je da se drugi deo te zgrade adaptira zajednički i tu smesti policijska stanica. To bi zaokružilo jednu celinu i moglo bi se šetati od centra pored hale , kejom, pa preko novog mosta, pored sportskog kompleksa i pijace pa nazad u centar. Pa ipak najlepši deo treba da bude plato ispred hale sa uređenim kejom, šetalištem, klupicama, prostorom za decu a preko leta tu bi se održavalo tradicionalno "Bojničko leto" - kazao je Stojanović.

On je podsetio da je uređenje platoa ispred Sportske hale u okviru koga je napravljen parking i uređen kej, jedan od dva projekta prekogranične saradnje Bugarska-Srbija u cilju poboljšanja standarda meštana opštine Bojnik.

- Hala je intenzivno građena poslednjih 8-9 godina i sada kada je završena je pravi ponos Bojnika. Pri kraju je popločavanje platoa ispre hale granitnim pločama a po završetku tog posla biće postavljeno osvetljenje. Pored reke je predviđeno šetalište i klupice za sedenje. Prostor ispred hale i kraj reke postaje sve lepši i urbaniji - naveo je Stojanović i dodao da je vrednost projekta uređenja platoa 262.000 EUR.

Prema njegovim rečima, prvi projekat na kome se sarađivalo je bila izgradnja asfaltnog puta od Zeletova do crkve Sv. Arhangela Gavrila u Pridvorici.

- Ovaj put predstavlja zaobilaznicu koju Bojnik do sada nije imao. Veoma je bitna i predstavlja alternativu za odlazak iz Bojnika u Pravcu Niša ili Leskovca bez prolaska kroz centar Bojnika. Vrednost ovog projekta je bila 374.000 EUR a zbog toga što je projekat završen u roku dobijeni su bonus poeni koji su omogućili da se drugi projekat, uređenje platoa, lakše dobije - rekao je Dejan Stojanović, a preneo sajt Opštine.

Podsetimo, u Bojniku je nedavno završena i agro-industrijska zona Kosančić koja je spremna za investitore.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.