NavMenu

Kinoteka u januaru - Hjuston, Bouvi, reprize

Izvor: eKapija Sreda, 06.01.2021. 09:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: d13/shutterstock.com)Ilustracija
Januarski program Kinoteke obeležiće izbor filmova velikog američkog reditelja Džona Hjustona i slavnog britanskog rok muzičara i glumca Dejvida Bouvija, ali i reprize nekih programa iz decembra kada su zbog epidemioloških mera bioskopi radili samo po danu.

Na Badnji dan i Božić - 6. i 7. januara neće biti projekcija, navedeno je na sajtu Kinoteke.

Od 8. do 12. januara u Sali Makavejev reprizira se program Fokus posvećen velikom italijanskom reditelju Mikelanđelu Antonioniju.

U Sali Makavejev od 13. do 17. januara ponovo će biti prikazana retrospektiva slavne francuske glumice internacionalne karijere Simon Sinjore, priređena povodom stogodišnjice njenog rođenja.

Ovog meseca reprizira se i revija Rimejk - umetnost ili reciklaža?.

Novi program je Fokus - Džon Hjuston, od 25. do 31. januara.

Muzej kinoteke je januarski program započeo ciklusom Po željama gledalaca, a nastavlja posle Božića izborom filmova Dejvida Bouvija, koji je preminuo pre tačno pet godina. Od 8. do 10. januara biće prikazano šest filmova u kojima je Bouvi ostvario izuzetne uloge.

Povodom nedavne smrti istaknutog reditelja i scenariste Milivoja Miće Miloševića, u progamu Sećanje na… 11. i 13. januara biće prikazan izbor iz njegovog dokumentarnog opusa. U programu Sećanje na… 18, 20. i 25. januara videćemo i neke od najuspešnijih rola glumca Luiđi Điđi Projetija. Isti program 21. i 22. januara podseća i na italijansku glumicu Dariju Nikolodi, koja je takođe jesenas preminula, u 70. godini.

Prateći program izožbe "Alan Ford trči počasni krug" (koja se održava u Muzeju Jugoslavije) ovog meseca ima četiri termina – 12, 19, 26. i 27 januara.

Ciklus Velikani svetskog filma posvećen legendarnom holivudskom glumcu Kirku Daglasu biće repriziran u Muzeju kinoteke od 14. do 17, kao i 23. i 24. januara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.