NavMenu

Kako budućnost turizma u 2021. vidi crnogorska agencija Explorer Dmc

Izvor: eKapija Utorak, 05.01.2021. 11:03
Komentari
Podeli
U 2020. godini pandemija je najviše pogodila turizam. Sa stručnjacima smo razgovarali o perspektivama u vezi sa turističkim sektorom u godini koja je pred nama: kakva su njihova očekivanja i da li su u pripremi sezonski programi.

Igor Begović, jedan od menadžera turističke agencije Explorer iz Kolašina, smatra da turistički sektor neće nestati zbog postojanja pandemije.

Kako kaže, usvajaju se izmene u sistemima prodaje i vrstama kanala preko kojih će se sa gostima komunicirati. Naglašava da parametri turističke industrije pokazuje da želja ljudi za putovanjima postoji, što se smatra dobrim pokazateljem kada je poboljšanje celokupne situacije u pitanju.

- Pravom poboljšanju nadamo se kada vakcina protiv kovida bude široko dostupna. Što se Crne Gore tiče, rad sektora zavisiće od povezivanja sa svetom i broja avionskih linija, jer računamo na već ispitana tržišta (turiste koji već tradicionalno dolaze u Crnu Goru). Takođe, same procedure putovanja neće biti kao pre – kaže Begović.

Agencija Explorer planira da 2021. godine posluje u istom duhu kao i prethodne godine. Begović opominje da će različiti delovi ovog privrednog društva pokazivati i različite rezultate po pitanju poboljšanja poslovanja.

- Restorani na Crnom i Biogradskom jezeru imaće boljitak samim dolaskom proleća, jer tada pristižu kako grupe iz okruženja, tako i domaći gosti. Gradski Adventure – parkovi Podgorica i Lovćen, uključujući kafiterije koje im pripadaju, takođe će osetiti poboljšanje. Što se putničke agencije tiče, pobljšanje se očekuje tek od polovine godine. S obzirom na činjenicu da će mere zaštite biti na zadovoljavajućem nivou, isto važi i za ostale turističke agencije – objašnjava Begović.


Što se zimske sezone tiče, Explorer planira promotivne pakete koji će uključivati vožnju motornim sankama i dobre cene u rentalima skija. Ove sezone je za neskijaše u ponudi vožnja bicikala za sneg.

Što se ponude za kompanije tiče, Begović ističe da, u okviru MICE sektora, Explorer Dmc omogućuje ponudu za raftere i ljubitelje prirode i Nacionalnog parka Tara.

Na obali Tare, na lokaciji "Radovan Luka", poznatoj po smeštaju za raftere iz vremena stare Jugoslavije, otvara se novi hotel. Hotel ima 4 zvezdice i rekonstruisan je po poslednjim standardima ekološkog hotela sa kapacitetom od 25 jedinica i restoranom sa 200 mesta.

- Otvaranje se planira početkom maja. Osim smeštaja, gosti će imati priliku da probaju sir, kajmak i meso sa lokaliteta Žablja – poručuje Begović.

Milica Banović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Agro

Ministarka: Odluka o zatvaranju Mitrosa nije konačna

Kompanija Mitros u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je radnike i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluka je doneta nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštava kompanija. U Sindikatu kažu da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju nije konačna, prenosi Danas. Ministarka poljoprivrede

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.