Izvor: eKapija | Utorak, 22.02.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uvedene prinudne mere u JAT Airways-u

Republička vlada uvele je mere radi obezbeđivanja uslova za nesmetano funkcionisanje JAT Airways-a. Upravnom odboru i vršiocu dužnosti direktora naloženo je da najkasnije u roku od 6 meseci uskladi isplate plata sa ekonomskom politikom Vlade Srbije, da izmeni Statut JAT Airways-a, tako da obezbedi nesmentano funkcionisanje kompanije, a da ograniči prava pojedinim delovima preduzeća da istupaju u pravnom prometu. Pored toga, naloženo je ubrzano restruktuiranje kompanije, a posebno izdvajanje društava u sledećoj dinamici :

-          mart 2005 –osnivanje delova JAT Airways-a i to Hotel Slavija, Apartmani na Kopaoniku, Privredna avijacija, Priprema avio obroka i Pilotska akademija kao zavisna društva kapitala

-          aprili 2005 – RAdio Jat, kao zavisno društva kapitala

-          maj 2005 – Tehničko održavanje aviona, kao zavisno društva kapitala

-          jun 2005 – Kompanija za lizing i čarter, kao zavisno društva kapitala

 

Takođe,naloženo je da se najkasnije do 21,02,2005 objavi oglas o stimulacijama za dobrovoljan odlazak iz komapnije sa 250 EUR po godini staža. Krajnji rok za odluku radnika biće 10,03,2005.

 

Razrešen je generalni direktor mr Aleksandar Milutinović, a na njegovo mesto postavljen v.d. generalni direktor Nebojša Starčević.

 

Kompletno rešenje je objavljeno u Službenom glasniku Republike Srbije broj 15/2005 od 18,02,2005. Ako Vam je potreban kompletan tekst, kontaktirajte nas na office@ekapija.com

 

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.