NavMenu

Internet promocija turističkih potencijala gradova u Vojvodini

Izvor: RTV Nedelja, 03.01.2021. 10:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)Ilustracija
Pokrajinska vlada će ove godine izdvojiti značajna sredstva za pomoć turističkom sektoru. Između ostalog, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, finansiraće se internet promocija gradskih i opštinskih turističkih organizacija u pokrajini.

Rad turističkih organizacija, turističkih agencija, ali i promocija turističkih destinacija, danas je već nezamisliva bez interneta. Savremeno društvo ima savremene navike, među koje svakako spada i informisanost preko društvenih mreža i raznih promotivnih portala. Protekla godina, u kojoj je turizam, kao privredna grana doživeo ozbiljan pad, zbog epidemije koronavirusa, takođe je pokazala koliko je važno biti prisutan sa svojom ponudom na internetu.

- Naravno, na samo nekoliko klikova, sve te destinacije, ponude, programi, uopšte mogućnosti putovanja ili svi ti kapaciteti koji potpadaju pod ugostiteljstvo i turizam, su nam dostupni dakle u roku od nekoliko sekundi. Internet je ustvari trenutno najznačajniji potencijal za reklamiranje i naravno za dolazak što bliže samim turistima - objašnjava turizmolog Boris Tot.

Kako je već ranije najavljeno, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam za februar priprema značajna sredstva koja će biti dodeljena putem konkursa, u okviru toga podsticaj za turizam iznosi 200 miliona dinara. Zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine pomenuti sekretarijat kreće u internet kampanju, i promociju turističkih potencijala gradova i opština.

- Dakle, mi hoćemo da finansiramo internet kampanje turističkih organizacija u gradovima i opštinama Vojvodine. Mislimo da je to veoma važno, jer putnik danas kada pomisli da negde putuje, prvo ode na internet, prvo se tamo informiše, i mi hoćemo još više novca da uložimo u internet kampanje, jer mislimo da je to veoma važno da bismo tako došli do domaćih, ali i stranih gostiju. Dakle, apsolutno na marketingu ne treba štedeti, i mi ćemo se potruditi da pomognemo, koliko je to moguće, i lokalnim turističkim organizacijama, da se maksimalno izreklamiraju u zemlji i inostranstvu - ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Na konkurse Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, može da se prijavi svako ko se bavi turizmom, ko hoće da proširi svoju delatnost, da kupi novu opremu, da renovira svoje objekte, dakle biće finansirane sve delatnosti koje će doprineti podizanju kvaliteta turističkih kapaciteta u Vojvodini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.