NavMenu

Srećna Nova godina, da ovaj put ne ostane samo fraza

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.12.2020. 09:30
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Dragi čitaoci,

Dragi korisnici eKapije,

Zajedno se opraštamo sa 2020. godinom, kao sa strancem koga nikada nismo želeli da upoznamo. Došao je nepozvan, nasilnik bez srca, sitan i nikakav, ciničan, i sve znanje naše nauke, niti sve mere kojima smo ga terali, nekad opravdane a nekad i besciljne, nisu mogle da mu pokažu izlazna vrata: povremeno bi se povukao u ostavu, a onda se vraćao, željan krvi, i stezao nam vrat kao najdosadniji gost na slavi. Gušio je, i bukvalno i slikovito.

Želimo vam mnogo bolje leto 2021.

To smo vam, doduše, poželeli i onomad, pre godinu dana - i u pojedinačnim slučajevima su se lepe želje, sigurno, i ostvarile. Mnogi će, ipak, pamtiti minulu godinu po neizvesnosti, i strepnji, za sebe i za druge, posebno za starije, bolesne. Neko je i patio.

Protekla godina je takva da smo ovoga puta izostavili našu tradicionalu pretprazničnu rubriku "Pamtiću u..." Prestupno Leto Gospodnje 2020. nije se kvalifikovalo da ostane u lepom sećanju.

Biće bolje... Ovoga puta ćemo iskoristiti narodnu izreku da je noć najtamnija pred zoru. Za početak, da poželimo, konkretno, da što više naših sugrađana sačuva zdravlje, a odmah zatim i da što pre dođe vreme kada nećemo više govoriti o novom normalnom, zapravo sasvim nenormalnom i neljudskom: niti su nam se deca rodila sa maskama preko lica pa da ih vazda takve šaljemo u školu, niti treba da živimo na socijalnoj distanci - ako takav život potraje do proleća, i to je mnogo, već je dosadio.

Mi smo, hvala na pitanju, dobro: poslovni rezultati eKapije pomalo su i iznad očekivanih, s obzirom na okolnosti. Ali za mnoge grane i za manje segmente privrede to nažalost ne može da se kaže: njihov oporavak biće težak i dug, i neće moći ni izbliza da se završi u novoj godini. Pisaćemo, o svemu tome, i nećemo izneveriti naš razlog postojanja, srpsku privredu, ni u 2021.

Od srca vam želimo: da zaboravite ono što je vredno zaborava. Nadajte se, jer nema virusa protiv toga.

Sve najbolje,

Vaša eKapija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.