NavMenu

Kriza iznedrila iPlus servis za štampače - Softverska kontrola štampača i besplatna dostava tonera

Izvor: eKapija Sreda, 30.12.2020. 12:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / tookapic)Ilustracija
Različite industrije na različit su način doživele krizu koju je donela 2020. godina. Kako se kriza odrazila u grafičkoj industriji i kako joj se prilagodila Original grupa - poznati distributer štampača i kopir mašina - pitali smo vlasnika, Marka Gerdijana.

- Novonastala situacija je uticala na usporavanje tržišta, ali Origial grupa može da se pohvali da je, zahvaljujući dobrim poslovnim odlukama, prošla dobro. Uprkos porastu rada od kuće, kompanije i dalje štampaju, barem osnovne stvari. Morale su se prilagoditi novim zahtevima, pa nas sada kontaktiraju da bi osavremenili, unapredili i pojednostavili procese štampanja - kaže Gerdijan.

Origial grupa je, uz standardnu ponudu, razvila i interesantnan servis, čiji je smisao da kompanijama olakša rad sa štampačima, a teret redovnog servisa prebaci na sebe.

- U pitanju je iPlus usluga koja je osmišljena tako da korisnici više nikad ne brinu o tome da li su materijali potrošeni, da li treba nabaviti nove tonere i slično. Sama usluga funkcioniše kao kada kupujete mobilni telefon. Stručni tim vam pedloži najbolje rešenje za vas a onda, uz izvesnu mesečnu naknadu, korisnik dobija isporuku uređaja, servis, tonere, potrošni materijal i zamenski uređaj u slučaju kvara. Ova usluga povezuje kompanije sa našim centrom, pa o većini parametara vezanim za uređaj mi vodimo računa - objašnjava Gerdijan.

Na pitanje da li u uslovima kada mnoge kompanije štede treba ulagati u marketing, Gerdijan odgovara da ulaganje u marketing omogućuje održavanje dobre veze sa korisnicima i stvaranje nove sa potencijalnim klijentima. Kriza ulaganje u marketing može usporiti, ali ne treba da ga zaustavi.

Što se sajma grafike tiče, Gerdijan podseća da Original grupa već dugi niz godina izlaže i smatra velikim propustom što Grafima nije održana 2020. godine.

- Nadam se da će se iduće godine sajam vratiti u Beograd i da ćemo ponovo moći da se družimo i pravimo poznanstva i nove prilike za saradnju. Do toda bih poručio kolegama, kao i svima koji se trude da prevaziđu krizu, da se drže onoga što znaju ali da, istovremeno, usvajaju i neka nova znanja, kako bi mogli da odgovore na izazove tržišta - kaže Gerdijan.

Milica Banović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Američki proizvođač punjača za električna vozila preuzeo još jednu srpsku firmu

Beam Global, vodeći provajder inovativnih i održivih rešenja za punjenje električnih vozila i energetsku bezbednost, objavio je zatvaranje akvizicije srpske kompanije Telcom. Telcom, firma sa sedištem u Beogradu, od 1990. godine razvija i proizvodi specijalizovane energetske elektronike uključujući invertore, kontrolere punjenja, napajanja i LED osvetljenje. Telcom je kupljen za 815.298 EUR, od čega je 385.298 EUR

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.