NavMenu

Kompanija Galen farm zakupila poslovne prostore Apoteke Subotica na 15 godina

Izvor: eKapija Sreda, 30.12.2020. 08:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wavebreakmedia/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Galen farm iz Zemuna zakupila je poslovne prostore Apoteke Subotica.

Direktorka Apotekarske ustanove Apoteka Subotica, Jasmina Vukša i Veljko Dželetović, vlasnik i direktor Apotekarske ustanove Galen farm potpisali su Ugovor o zakupu 20 poslovnih prostora – apoteka koje su u javnoj svojini Grada Subotice.

Poslovni prostori, u kojima je do sada poslovala Apoteka Subotica, izdati su u zakup na period od 15 godina i mogu biti korišćeni isključivo u svrhe apotekarske delatnosti.

Portparol Galen farma, Sanja Rakić, izjavila je da će se ta farmaceutska kuća potruditi da u najkraćem mogućem roku obavi sve potrebne radove i da apoteke počnu sa radom, kako bi svim građanima Subotice i okoline što pre bila dostupna zdravstvena zaštita najboljeg kvaliteta.

- Apoteke će biti opremljene prema najsavremenijim standardima i građanima će biti dostupni domaći i uvozni lekovi, medicinska sredstava, dijetetski suplementi, hrana i oprema za bebe i decu, kao i veliki broj kozmetičkih brendova. Pacijenti će, naravno, moći da podižu lekove i pomagala na recept RFZO, a redovnim podizanjem terapije u našim apotekama moći će da ostvare dodatne pogodnosti. Zaposlenima ćemo obezbediti stabilne poslove i redovna primanja. Naš cilj je da Subotica i okolina dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost lekova i u narednom periodu ćemo se potruditi da to i ostvarimo - kazala je Sanja Rakić.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je istakao da je primarni cilj sklapanja ovog ugovora bilo vođenje brige o interesima Apoteke Subotica, Grada Subotice i njenih građana.

- Najviše sam vodio računa o statusu zaposlenih. Od 72 zaposlena, 62 preuzima Galen farm, a deset ostaje u gradskoj Apoteci Subotica. Na današnji dan, ukupan dug Apoteke Subotica iznosi 158,56 miliona dinara, od kojih dug za robu i lekove čini 155,19 miliona dinara, a ostali troškovi 3,36 miliona dinara - naveo je gradonačelnik Bakić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.