NavMenu

Privatizacija Bogutovačke i Mataruške banje jedan od prioriteta lokalne vlasti

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 29.12.2020. 18:37
Komentari
Podeli
(Foto: Siegi/shutterstock.com)
Privatizacija Bogutovačke i Mataruške jedan je od prioriteta lokalne vlasti u saradnji sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, kako bi investitori došli i uložili sredstva, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

- Ne radi se samo o zapošljavanju ljudi u okviru tih preduzeća, već da razvojem tih preduzeća omogućimo stanovnicima cele Mataruške banje dodatne prihode i da jednostavno tim mestima vratimo stari sjaj - kazao je Terzić.

Dodaje da je tokom ovog mandata nephodno da uz pomoć Republike završe izgradnju severne obilaznice.

Ova obilaznica će, prema negovim rečima, omogućiti da težak saobraćaj se izmesti iz centra Kraljeva, tako da teški kamioni koji dolaze iz smera Trstenika i Vrnjačke banje, sada preko poluobilaznice u Ratini, preko Magnohroma i Adrana se uključe na Ibarsku magistralu i nastave put.

- Sada kamioni prolaze kroz najprometnije gradske ulice i pored brojnih osnovnih i srednjih škola, i na taj način zagađuju životnu sredinu, a sa druge strane umanjuju bezbednost svih učesnika u saobraćaju - pojašnjava on.


Napominje i da je sledeći cilj nastavak gasifikacije Kraljeva, koja je započela ove godine.

- Vrednost svih radova koji trevba da budu izvedeni iznosi 32 mil EUR i konačno će stanovnici prigradskih naselja i sela moći da koriste gas i na taj način ćemo smanjiti zagađenje vazduha, koje je najveće iz individualnih ložišta - kaže Terzić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.