NavMenu

Posle Zaječara i Leskovca, i projekat gradnje stadiona u Loznici spreman za realizaciju - Prihvaćena viša cena jedinog ponuđača

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.12.2020. 14:09
Komentari
Podeli
Nakon što je javna nabavka za projekat i radove na izgradnji gradskog stadiona Lagator u Loznici obustavljena sredinom decembra, jer na tender nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima donela je odluku o dodeli ugovora grupi ponuđača koja je jedina dostavila ponudu.

Posao je dodeljen firmama Termomont doo Beograd, Teming Electrotechnology doo Niš, MPP Jedinstvo ad Sevojno, Geourb group doo Beograd, Saša Milosavljević PR Centar za preventivni inženjering, projektovanje, edukaciju i savetovanje BP Consulting Kruševac, Tron Tex doo Novi Sad, CEP doo Beograd i Dim trade Beograd.

Vrednost ugovora iznosi 3 milijarde dinara bez PDV-a (3,6 milijardi dinara sa PDV-om), a procenjena vrednost javne nabavke bila je 2,5 milijardi dinara.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, zakonom je predviđena mogućnost da naručilac može dodeliti ugovor ponuđaču čija ponuda sadrži ponuđenu cenu veću od procenjene vrednosti javne nabavke.

- U konkternom slučaju naručilac je na osnovu pribavljenih nezavisnih mišljenja projektanata utvrdio da ponuđena cena predstavlja realnu tržižnu cenu po kojoj se može efikasno i kvalitetno realizovati predmet javne nabavke. Takođe, naručilac je odlučio da dodeli ugovor ponuđaču s obzirom da ima obezbeđena finansijska sredstva potrebna za isplatu razlike između ponuđene cene i procenjene vrednosti javne nabavke - navodi se u objašnjenju.


- Kako je u prethodno sprovedenom otvorenom postupku pristigla samo jedna neprihvatljiva ponuda, naručilac pokreće konkurentni postupak sa pregovaranjem. S obzirom da će naručilac pozvati da podnesu ponudu sve ponuđače koji su u otvorenom postupku podneli ponudu, odnosno jedinog ponuđača koji je podneo ponudu, kao i da početni uslovi javne nabavke nisu bitno izmenjeni, naručilac nije dužan da objavi javni poziv. Jedina dostavljena ponuda je ocenjena kao prihvatljiva, a ponuđač je dostavio sve tražene dokaze o ispunjenosti kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta - precizirano je u odluci.

U posebnoj vesti pogledajte kako će izgledati i koje će sve sadržaje imati novi loznički stadion po UEFA standardima.

Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima nedavno je odabrala izvođače za projektovanje i gradnju stadiona u Leskovcu i Zaječaru, čija će ukupna vrednost biti veća od 5,8 milijardi dinara.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.