Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.12.2020.| 14:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Posle Zaječara i Leskovca, i projekat gradnje stadiona u Loznici spreman za realizaciju - Prihvaćena viša cena jedinog ponuđača

Nakon što je javna nabavka za projekat i radove na izgradnji gradskog stadiona Lagator u Loznici obustavljena sredinom decembra, jer na tender nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima donela je odluku o dodeli ugovora grupi ponuđača koja je jedina dostavila ponudu.

Posao je dodeljen firmama Termomont doo Beograd, Teming Electrotechnology doo Niš, MPP Jedinstvo ad Sevojno, Geourb group doo Beograd, Saša Milosavljević PR Centar za preventivni inženjering, projektovanje, edukaciju i savetovanje BP Consulting Kruševac, Tron Tex doo Novi Sad, CEP doo Beograd i Dim trade Beograd.

Vrednost ugovora iznosi 3 milijarde dinara bez PDV-a (3,6 milijardi dinara sa PDV-om), a procenjena vrednost javne nabavke bila je 2,5 milijardi dinara.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, zakonom je predviđena mogućnost da naručilac može dodeliti ugovor ponuđaču čija ponuda sadrži ponuđenu cenu veću od procenjene vrednosti javne nabavke.

- U konkternom slučaju naručilac je na osnovu pribavljenih nezavisnih mišljenja projektanata utvrdio da ponuđena cena predstavlja realnu tržižnu cenu po kojoj se može efikasno i kvalitetno realizovati predmet javne nabavke. Takođe, naručilac je odlučio da dodeli ugovor ponuđaču s obzirom da ima obezbeđena finansijska sredstva potrebna za isplatu razlike između ponuđene cene i procenjene vrednosti javne nabavke - navodi se u objašnjenju.

- Kako je u prethodno sprovedenom otvorenom postupku pristigla samo jedna neprihvatljiva ponuda, naručilac pokreće konkurentni postupak sa pregovaranjem. S obzirom da će naručilac pozvati da podnesu ponudu sve ponuđače koji su u otvorenom postupku podneli ponudu, odnosno jedinog ponuđača koji je podneo ponudu, kao i da početni uslovi javne nabavke nisu bitno izmenjeni, naručilac nije dužan da objavi javni poziv. Jedina dostavljena ponuda je ocenjena kao prihvatljiva, a ponuđač je dostavio sve tražene dokaze o ispunjenosti kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta - precizirano je u odluci.

U posebnoj vesti pogledajte kako će izgledati i koje će sve sadržaje imati novi loznički stadion po UEFA standardima.

Podsetimo, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima nedavno je odabrala izvođače za projektovanje i gradnju stadiona u Leskovcu i Zaječaru, čija će ukupna vrednost biti veća od 5,8 milijardi dinara.

B. P.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE