NavMenu

Kompanija Biontek razmatra otvaranje ogranka u Turskoj - Cilj da u 2021. proizvedu više od milijardu vakcina

Izvor: Tanjug Nedelja, 27.12.2020. 11:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Willfried Wende)Ilustracija
Izvršni direktor Bionteka Ugur Šahin izjavio je da je njegova kompanija otvorena za saradnju dok nastoji da poveća obim proizvodnje vakcine koju je razvila sa Fajzerom, kao i da razmatra da otvori ogranak u Turskoj.

Biontek i Fajzer žele da u toku naredne godine proizvedu više od milijardu doza vakcine i da ih distribuiraju u više od 80 zemalja, rekao je Šahin i dodao da to nije lako i da će ponovo početi da sarađuju sa drugim kompanijama.

On je takođe rekao da bi planovi o povećanju proizvodnje vakcine mogli da budu otkriveni u januaru ili febuaru, prenosi Rojters.

Verujem da možemo da to uradimo, ali još uvek nemamo zagarantovan plan, rekao je Šahin.

Izvršni direktor Bionteka, sin imigranta iz Turske u Nemačkoj, rekao je za agenciju Anadolija da je u pregovorima s turskom državnom naučnom agencijom Tubitak i da će isporučiti 30 miliona doza u zemlju do kraja 2021. godine.

Šahin je rekao da Biontek takođe želi da sprovodi istraživanja u Turskoj. On je rekao da su razgovarali sa Tubitakom i da su već počeli da sarađuju sa nekim univerzitetskim profesorima, kao i da Biontek želi da otvori ogranak u Turskoj.

- Nadamo se da ćemo početi sa kliničkim proučavanjima raka u Turskoj tokom leta naredne godine - dodao je Šahin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.