NavMenu

U Sloveniju više nije moguće sa PCR testom urađenim u Srbiji

Izvor: Tanjug Subota, 26.12.2020. 14:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/geralt)Ilustracija
Odlukom vlade Sloveniju u tu zemlju više nije moguće ući sa negativnim testom urađenim u institucijama u Srbiji ili drugoj državi van EU, odnosno šengenskog područja, objavljeno ja na sajtu ambasade te zemlje u Beogradu.

Kako se navodi, počev od 25. decembra u Sloveniju je moguć ulazak bez odlaska u karantin samo sa negativnim PCR testom iz EU, odnosno šengenskog područja, ne starijeg od 24 časa.

Odlukom je predviđeno da je ulazak u Sloveniju iz država sa crvene liste, među kojima je i Srbija, bez upućivanja u karantin kod kuće ili bez prilaganja negativnog rezultata testa na koronavirus dozvoljava se samo za sedam izuzetaka.

Izuzeci su osobe koje su u radnom odnosu u jednoj od država članica EU ili drugoj državi šengenskog područja, za šta imaju dokaz, odnosno potpisanu izjavu kojom dokazuju razlog za prelazak granice kao dnevni radni migranti i vraćaju se u roku od 14 časova od prelaska granice, oni koji obavljaju poslove međunarodnog prevoza ikao i osobe koje prevoze robu u Sloveniju ili iz Slovenije u privrednom saobraćaju, ili u teretnom saobraćaju u tranzitu i napuštaju Sloveniju u roku od osam sati po prelasku granice.

Izuzete su i osobe koje putuju u tranzitu kroz Sloveniju i napuštaju je najkasnije u roku od šest sati po ulasku, predstavnici stranog bezbednosnog organa, koji izvršava zvanični zadatak i napušta Sloveniju čim je to po izvršenju zadatka moguće, osobe koje su dovezene u Sloveniju spasilačkim ili sanitetnim vozilom, kao i pratećoj zdravstenoj pratnji u tom vozilu, kao i osobe sa diplomatskim pasošem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.