NavMenu

IKEA bliže gradnji ritejl parka na Bubanj potoku - Pored robne kuće niču novi maloprodajni objekti na 32.611 m2 u sedam faza (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 23.12.2020. 15:40
Komentari
Podeli
Prikaz planiranog trgovinskog kompleksa Ikea Retail park Beograd sa susednom lokacijom robne kuće IKEA (Foto: Grad Beograd)Prikaz planiranog trgovinskog kompleksa Ikea Retail park Beograd sa susednom lokacijom robne kuće IKEA
Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda utvrdio je da nije potrebna studija o proceni uticaja na životnu sredinu za izgradnju trgovinskog kompleksa Ikea Retail park Beograd, i da investitor "može pristupiti realizaciji projekta".

Kompanija IKEA planira da duž auto-puta Beograd-Niš južno od naplatne rampe Bubanj potok, na parceli čija je površina 162.000 m2 izgradi trovinski kompleks Ikea Retail park Beograd i to kroz sedam faza, kao i da rekonstruiše postojeći parking. Lokacijski uslovi za gradnju izdati su krajem 2019. godine, dok je poslednja izmena tih uslova doneta 4. novembra ove godine.

Ukupna bruto razvijena građevinska površina na prostoru katastarske opštine Zuce za ovaj projekat je 32.611 m2, a planirana je gradnja kroz sedam faza.

U prvoj fazi planira se izgradnja nasipa na lokaciji, izgradnja parkinga i internih kolskih i pešačkih saobraćajnica u kompleksu, kao i infrastrukture i tehničkog bloka. Takođe, u planu je i podzemna retenzija za kišnu kanalizaciju celog kompleksa, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, stajalište za javni saobraćaj i taksi vozila, kao i parkirališta za bicikle. Ukupna BRGP ove faze je 1.242,54 m2.
Prikaz planiranog trgovinskog kompleksa Ikea Retail park Beograd (Foto: Grad Beograd)Prikaz planiranog trgovinskog kompleksa Ikea Retail park Beograd
U drugoj fazi gradiće se maloprodajni objekat Strip Mall sa dva izdvojena maloprodajna objekta (kafe i trafika). Ukupna BRGP ove faze je 14.783,67 m2.

Treća faza predivđa gradnju maloprodajnog objekta Do it yourself, spratnosti P+1, sa pripadajućim manipulativnim i dvorišnim prostorom za istovar robe, ukupne BRGP 12.103,34 m2.

U okviru četvrte faze biće izgrađena dva samostalna trgovinska objekta Stand alone, ukupne BRGP 3.010,76 m2.

U petoj, šestoj i sedmoj fazi gradiće se objekti za fastfud površine 425,48 m2, 303,48 m2 i 742,35 m2.

Izgradnja parking mesta za ceo kompleks, ukupno 1.617, planirana je u prvoj, trećoj i četvrtoj fazi. Rekonstrukcijom postojećeg parkinga biće obezbeđeno 358 parking mesta, a još 1.259 je novoprojektovano na slobodnom delu parcele. Kako se navodi u dokumentu, nakon faze jedan, redosled izvođenja ostalih faza nije međusobno uslovljen tako da je moguće izvoditi faze nezavisno ili istovremeno.

Za grejanje i hlađenje objekata u kompleksu će se koristiti toplotne pumpe i čileri, kao i elektro-kotlovi.

Veliki deo slobodnih površina predviđen je za ozelenjavanje, a u tu svrhu izabrane su sadnice visokih lišćara, zasadi žbunja, perene i ukrasne trave i travnjaci.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Energija

Istražujemo: Gde su danas pobednici aukcija za obnovljive izvore energije - Pupin najbrži, Kinezi stigli na Crni vrh

Uspešne, najbolje i najveće u regionu, primer za druge zemlje - ovo su samo neki od epiteta kojima su domaći i strani investitori i bankari ocenili aukcije za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije koje su u Srbiji održane prvi put prošle godine. Zadovoljstvo nije krilo ni Ministarstvo rudarstva i energetike, saopštivši da procenjena vrednost investicija svih elektrana iznosi 1,26 mlrd EUR. O ozbiljnosti dobijenih ponuda

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.